News

Cît de ÎNGROZITOR îl chinuie SOŢIA pe Mihăiţă NEŞU

Maria nu mai este alături de soţul ei din 2012. Dar este pe facebook. Zîmbeşte ca o păpuşă frumos machiată şi coafată, liniştită şi împăcată. A ales să uite trecutul, să meargă...
11.01.2014 | 00:05
Cit de INGROZITOR il chinuie SOTIA pe Mihaita NESU

Maria nu mai este alături de soţul ei din 2012. Dar este pe facebook. Zîmbeşte ca o păpuşă frumos machiată şi coafată, liniştită şi împăcată. A ales să uite trecutul, să meargă înainte. Mihai nu. El nu poate merge. Din scaunul cu rotile poate doar privi pozele.

Faptele. Concrete. înainte de orice comentariu. Soţia lui Mihai Neşu, Maria, a postat pe pagina de facebook o serie de fotografii în care apare deosebit de aranjată, dichisită, zîmbitoare şi ferice la trecerea dintre ani, departe de chinul, de calvarul, de nenorocirea pe care o trăieşte zilnic soţul său. Care, peste drama pe care i-a hărăzit-o un destin nemilos, mai este acum obligat să vadă că persoana pe care a iubit-o din liceu este bine-mersi, fericită şi înfloritoare, dar nu alături de el, ci la mii de kilometri distanţă fizică şi o infinitate de kilometri distanţă sufletească…

www.fanatik.ro

Vroiau să facă un copil în Grecia…

Să dăm filmul înapoi. Remake. S-au cunoscut în liceu, la Oradea, în 2000. S-au îndrăgostit ca oricare alţi tineri. Faptul că Mihai era jucător de fotbal n-a contat. Sau…? Pe 21 aprilie 2002 Mihai debuta la Steaua într-un egal, 1-1, la Ploieşti, cu Petrolul. S-au căsătorit în 2006. Mihai era titular la Steaua. 86 de meciuri în Liga I, un gol. în vara lui 2008 s-a transferat la echipa olandeză FC Utrecht unde a jucat titular în toate meciurile din tur şi a primit distincţia de „cel mai bun fundaş stînga din Eredivisie”. Cîştiga 42.000 de euro pe lună. Fără prime şi bonusuri. Iubirea lor înflorea.

În după-amiaza îngrozitorului accident din 10 mai 2011 tocmai urmau să-şi rezerve locuri pentru o vacanţă de vis în Grecia. Acolo vroiau să conceapă şi copilul pe care îl visau amîndoi. Totul s-a curmat, însă, brusc şi de visele lor s-a ales praful. Maria, care are aceeaşi vîrstă cu Mihai, acum aproape 31 de ani, i-a fost alături. La începutul calvarului… Luni de zile l-a hrănit, l-a spălat, l-a îmbărbătat. Însă greutăţile au copleşit-o. în noiembrie 2012 a decis că este mai bine pentru ea să se despartă de Mihai. Numai în fapt, nu şi în acte.

Preluare pe creier

A decis ea? A decis Mihai? Au decis amîndoi? Cert este că l-a părăsit pe Mihai şi, oricare ar fi adevărul, nimic şi nimeni de pe lumea asta nu putea să o îndepărteze pe Maria de soţul ei dacă ea nu vroia! „La bine şi la rău” spune preotul la cununie… La bine a fost bine… Cine putea să o gonească la rău? Dacă ea nu vroia?  Mihai a venit la Oradea înainte de Crăciunul din acel an şi a plecat înapoi la Utrecht pe 8 ianuarie 2013. Maria a plecat din Oradea ca să nu fie nevoită să-l întîlnească… Cel puţin aşa au spus cunoscuţii prin ziarele locale…

A trecut un an. Mihai se luptă în continuare, zi de zi, cu propriul trup, cu propria neputinţă. El cu el însuşi. Singur cu el însuşi. Nu renunţă. A avut şi momente mai bune, şi momente mai grele. Şi nu renunţă. Nu mai preia loviturile, ca pasele, pe piept. Nu mai poate. Le ia direct în creier. Acolo este tot Mihai cel din 2000. Şi din 2002. Şi din 2006. Şi din 2008. Şi din 2011. Şi din 2012. Acolo este normal. D-aia nu renunţă.

„E zăpadă la Poiana Braşov?”

Iar acum a apărut şi povestea asta cu pozele de pe facebook… Nu-l pedepsise Dumnezeu destul pe Mihai… I-a mai dat o povară… El se luptă să-şi ţină capul sus – şi la propriu şi la figurat! -, iar ea se distrează peste mări şi ţări. Sub pozele zîmbăreţe se interesa cum e acasă, la Poiana Braşov. A nins? Griji de soţie iubitoare. La bine şi la rău… La bine s-a văzut cum e. Bine. La rău… la rău e mai bine departe, la soare, la cald, „E zăpadă la Poiana Braşov?”, aranjată ca o păpuşă Barbie, o coafură nouă, o culoare nouă a părului, înfloritoare, frumoasă, bine dispusă… Viaţa merge înainte. Mihai nu. Mihai nu merge. Face eforturi supraomeneşti să mişte o mînă să se poată hrăni singur. Pentru că este singur. Maria întreabă din alte zări de soare pline dacă a nins la Poiana Braşov… Dar la Utrecht o fi nins, Maria? Sau nici măcar asta nu te interesează? Nimeni nu te poate opri să-ţi vezi de viaţă cum vrei, dar de ce trebuie să-l chinui mai mult pe cel care atîţia ani spui că a fost „sufletul” tău? De ce trebuie să-ţi afişezi ostentativ fericirea ştiind că singura legătură a lui Mihai cu tine este contul tău de facebook, unde fiecare poză a ta este un pumnal în sufletul zdrenţuit al celui care a fost „sufletul” tău?

Post scriptum. Trist…

Au apărut în presă ştiri cum că Mihai ar fi reuşit să se ridice în picioare în timpul Sărbătorilor şi, în plus, Maria l-ar fi vizitat la Utrecht. L-am sunat pe Mircea Neşu, tatăl lui Mihai, fostul mare arbitru. A răspuns greu, o voce pierdută, distrusă. Abia se auzea. L-am întrebat dacă e adevărat că Mihăiţă al lui s-a ridicat în picioare şi a fost vizitat de soţie. A răspuns surd, ca un geamăt: „Nu!”. Şi a închis…

500.000 era salariul stagional al lui Mihăiţă Neşu la Utrecht (pînă pe 1 iulie 2012)

Psihologii trag un semnal de alarmă

Psihologii, se poate fără psihologi?, spun că o astfel de situaţie poate afecta şi un om normal, d-apăi pe cineva greu încercat, ca Mihai. „O astfel de situaţie poate afecta într-un mod nedorit un om normal, fără mari probleme de sănătate. Cu atît mai mult este expusă o persoană aflată în situaţia lui Mihai Neşu”, susţine psihologul Jeni Chiriac.

Situaţia dramatică a lui Mihai a fost comentată şi de psihiatrul Florin Tudose, care crede că despărţirea de soţie va lăsa urme adînci pentru fostul fotbalist: „La nivel mental va fi afectat major de această despărţire. Cînd te afli într-o astfel de situaţie şi eşti şi părăsit de cea mai apropiată persoană, este o dramă oricînd, darămite în starea lui Neşu. Apariţiile acestea ale soţiei plecate îi vor provoca în mod sigur multă suferinţă, îl vor demotiva şi, probabil, va vedea într-o lumină şi mai pesimistă tot ceea se întîmplă cu el şi sănătatea lui. Pe de altă parte, nimeni nu se poate transpune în situaţia soţiei lui, care nu şi-a imaginat niciodată că Neşu va ajunge într-un scaun cu rotile la o asemenea vîrstă. E o femeie tînără, care probabil consideră că nu mai este nici o perspectivă pentru el. De aceea, noi nu putem să o judecăm”.

Lui Mihai Neşu i se recomandă consiliere psihologică permanentă pentru ca situaţia la nivel mental să nu degenereze. „Toţi cei care ţin la el trebuie să arate în continuare simpatie şi solidarizare cu el, ar fi de bun augur pentru Neşu şi poate să reprezinte pentru el o şansă. Este un moment atît de critic încît îmi este greu să găsesc o reţetă salvatoare. În nici un caz să nu abandoneze lupta. Sînt toate motivele ca el să dezvolte o stare de depresie, să dramatizeze totul, însă nu există nici un motiv pentru un om tînăr să abandoneze lupta. Neşu poate dezvolta acum tendinţa de supravictimizare, asta în cazul în care se izolează tot mai mult. El trebuie să îşi găsească un echilibru, nu toţi reuşesc din prima, repet, el trebuie să îşi găsească motivaţia interioară pentru a continua lupta. Nici nu se pune problema să nu aibă asistenţă psihologică acum, are nevoie de ajutor”, a încheiat Florin Tudose.

„Netul” a desfiinţat-o!

Reacţia pe net a fost devastatoare pentru Maria. Comentariile postate în toate publicaţiile online care au anunţat despărţirea au făcut-o praf pe fosta (în fapt) doamnă Neşu, încă (în acte) doamna Neşu.

serban: o parashuta atarnatoare, in asteptarea succesiuni!!!!!! mai exact: un * de femeie! ori il lasi ori stai cu el, nu astepta cascaval de succesiune!!

sharkone: Parashuta de femeie, cand juca Nesu fotbal, totul era bine si roz, cum o dat de probleme si de greu o parasit corabia. Penala, doar dupa bani. Nu stiu ce listati astfel de articole cu femei de astea fara caracter, egoiste si doar dupa bani. Nu intereseaza pe nimeni.

FCD: Sunt dinamovist convins, insa nu pot sa aud de o asa femeie chiar daca e in legatura cu un fost jucator al Stelei. Nu se poate sa o promovati in acest fel, pentru ca ceea ce a facut ea e de rusinea tarii. Sa i fie rusine, si sa nu uite, ROATA SE INTOARCE! Capul sus Nesule!

tian: LA BINE SI LA RAU,….. TARATURA… IMI ESTE SCARBA DE GENUL ASTA DE femei

uriasu pornake: cum spune cand te cununi, SI LA BINE SI LA RAU. la bine a fost, la rau unde e??? acum se vede caracterul omului 🙂

tinut: O parasuta, cit a jucat fotbal si avea bani era iubire mare, acum… a stat doar pentru bani ca multe altele. nu merita nici macar sa ai pomeniti numele,c-u-r-v-a ordinara

„Familia lui Neşu i-a despărţit”

Au fost, e adevărat, şi comentarii mai echilibrate. Dar foarte puţine…

Ovidiu: S-a gandit macar unul din voi? Astia ce comentati. Ca poate a fost decizia lui Mihai, in ideea a nu tine legat pe cineva de el? La ce fel de om bun e Mihai, eu cred ca e posibila o asemenea decizie din partea lui. Dar na, repede judecam. Intr-adevar sunt multe zdrente pe lume, insa uneori mai trebuie sa si judecam putin.

mangafaua: Nu cred ca e bine sa judeci omul dupa aparente! cred ca l-a iubit si a stat langa el la greu, dar este tanara, este femeie si are nevoie de o viata sexuala normala, de copii si nu neaparat de bani. Are o singura viata si poate decide sa fie fericita si implinita ca femeie in detrimentul banilor.

gabi: sunteti niste fraieRi,…. nu vati gandit cumva ca familia lui nesu i-a despartit, DIn cauza banilor, nu doreau ca ea sa mosteneasca averea lui nesu,.. asa ca inainte sa postati ceva mai ganditi putin…

Cronologia dramei lui Mihai Neşu

10 mai 2011: La un antrenament, s-a ciocnit cu un coechipier şi şi-a rupt o vertebră. „Nu-mi simt corpul!”, au fost primele cuvinte spuse doctorilor şi coechipierilor veniţi în jurul lui. A fost operat imediat în Olanda.

24 mai 2011: A fost scos de la terapie intensivă. Respira fără masca de oxigen.

27 iunie 2011: A început să se deplaseze într-un scaun cu rotile pe care îl controla cu ajutorul bărbiei.

16 iulie 2011: La 65 de zile după operaţie, le-a transmis un mesaj celor care l-au susţinut: „Îmi daţi putere, vă mulţumesc! Acum pot controla scaunul cu rotile şi cu mîna dreaptă, nu doar cu bărbia”.

23 noiembrie 2011: A părăsit clinica „De Hoogstraat”, avînd permisiunea doctorilor să continue recuperarea acasă.

8 ianuarie 2012: A simţit pentru prima dată contracţii la bicepsul mîinii stîngi.

16 ianuarie 2012: A susţinut prima sa conferinţă de presă de la accident şi a anunţat crearea Fundaţiei Mihai Neşu care va ajuta oamenii cu handicap din Olanda şi România.

21 februarie 2012: În cadrul unei Gale speciale desfăşurate la Utrecht, a reuşit să strîngă aproximativ 100.000 de euro pentru Fundaţia sa. Maria n-a fost prezentă.

3 mai 2012: Nemulţumit de felul în care a decurs recuperarea, a plecat, singur, fără Maria, la o clinică privată din California (SUA). „Plec cu o mulţime de speranţe şi gînduri pozitive”, a declarat atunci Neşu.

16 noiembrie 2012: Mihai Neşu se întoarce în Olanda după ce tratamentul şi perioada de recuperare din California nu au dat rezultatele scontate.

20 noiembrie 2012: Presa anunţă despărţirea lui Mihai de soţia sa, Maria.

02 aprilie 2013: Muşchii lui Neşu încep să răspundă la stimuli.

Tags: