Life

Netflix, anunț important pentru utilizatori. Când ar putea fi disponibile abonamentele cu reclame

Netflix a făcut un anunț important pentru utilizatori, și anume când ar putea fi disponibile abonamentele mai ieftine pentru aceștia, care conțin reclame.
11.05.2022 | 15:10
Netflix anunt important pentru utilizatori Cand ar putea fi disponibile abonamentele cu reclame
Când ar putea lansa Netflix abonamentele cu reclame. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Abonamentele cu reclame anunțate de Netflix ar putea fi lansate mai devreme decât s-ar fi așteptat utilizatorii. Abonații platformei de streaming vor putea plăti abonamente cu preț redus, însă vor avea reclame.

Netflix a anunțat când ar putea fi lansate abonamentele cu reclame

Luna trecută, Netflix a raportat că a pierdut un număr mare de utilizatori pentru prima dată în mai bine de un deceniu. În plus, gigantul american a precizat că acest trend descendent va rămâne valabil și în lunile următoare. Ca urmare, acțiunile companiei s-au prăbușit.

ADVERTISEMENT

Abonamentele cu reclame ar putea fi disponibile încă de la finalul anului 2022, potrivit The New York Times.

În perioada pandemiei, Netflix s-a bucurat de o creștere fără precedent a numărului de utilizatori.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani au s-au dezvoltat mai multe servicii de streaming, cum ar fi HBO Max, Amazon Prime sau Disney+. În consecință, numărul utilizatorilor Netflix a scăzut, aceștia îndreptându-se către alte platforme.

Recent, un document intern al companiei, circulat între angajații gigantului american de streaming, precizează că platforma ia în calcul să se inspire de la rivalii HBO Max și Disney+ și va lansa abonamente mai ieftine, dar cu reclame.

ADVERTISEMENT

Raed Hastings, Directorul general Netflix, a anunțat luna trecută că se ia în calcul introducerea reclamelor pentru cei care le tolerează astfel încât să achite lunar un abonament mai ieftin. Declarația vine după ce, ani de zile, acesta a refuzat să introducă reclame pe platformă.

Totodată, Hastings a menționat faptul că aceste abonamente cu reclame ar putea fi disponibile într-un an sau doi. Este posibil ca aceste schimbări să intre în vigoare chiar mai repede, din moment ce numărul utilizatorilor scade considerabil.

ADVERTISEMENT

Netflix ar putea lua măsuri pentru cei care își împart contul cu alte persoane

Compania Netflix ar putea lua măsuri și în privința utilizatorilor care își împart contul cu alte persoane. Schimbările ar putea intra în vigoare în ultimele luni ale acestui an, conform screenrant.com.

Netflix a anunțat, în urmă cu ceva timp, că plănuiește să-i taxeze pe utilizatorii care folosesc conturile altor abonați. Potrivit go4it.com, platforma ar putea detecta cine sunt cei care folosesc un singur cont în mai multe locuințe cu ajutorul IP-ului.

Cei care vor fi identificați vor fi nevoiți să-și înscrie propriul cont pe Netflix, cu o adresă de e-mail proprie, care trebuie înscrisă în contul principal. Astfel, fiecare utilizator atașat de un cont principal va plăti un abonament mai mic pentru a-și putea accesa profilul personal.

Vor fi oferite, de asemenea, și posibilități de migrare a profilurilor atașate de anumite conturi către un cont personal. În acest fel, utilizatorii pot plăti întregul abonament fără a depinde de alții.

ADVERTISEMENT
Tags: