Life

Netflix va percepe costuri suplimentare pentru utilizatorii care își împart contul. În ce țări va fi aplicată măsura

Compania Netflix se pregătește să facă o schimbare majoră și va percepe costuri suplimentare pentru utilizatorii care își împart contul cu alte persoane.
18.03.2022 | 00:07
Netflix va percepe costuri suplimentare pentru utilizatorii care isi impart contul In ce tari va fi aplicata masura
Netflix va percepe costuri suplimentare pentru utilizatorii care își împart contul. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Compania Netflix testează o nouă metodă pentru a determina fiecare utilizator să-și facă cont pe platforma de streaming. Astfel, cei care își împart contul cu alte persoane vor fi taxați suplimentar. Momentan, măsura va fi aplicată doar în Chile, Costa Rica și Peru.

Netflix va percepe costuri suplimentare pentru utilizatorii care își împart contul

Abonații vor putea adăuga până la doi utilizatori suplimentari pentru suma de 2.99 de dolari pentru fiecare dintre aceștia. Utilizatorii vor avea propriile date de autentificare, dar și recomandări Netflix bazate pe preferințele lor. În Costa Rica, prețul va fi de 2.10 dolari per utilizator.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, compania a decis să aplice această măsură doar pentru țările menționate mai sus. Prin această metodă, Netflix încearcă să frâneze conturile persoanelor care nu plătesc abonament și care locuiesc la alt domiciliu decât cel la care figurează titularul care achită factura.

Dacă platforma detectează că se încearcă accesarea contului dintr-o locație în afara adresei respective, utilizatorul va fi nevoit să introducă un cod de verificare pentru a valida parola.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna am încercat să le facem oamenilor care locuiesc împreună viața mai ușoară, în ceea ce privește partajarea contului de Netflix, prin acordarea de profiluri separate, dar și de fluxuri personalizate propriilor preferințe ale utilizatorului, în cadrul planurilor noastre Standard și Premiul.

Deși acestea au fost extrem de populare, au creat, de asemenea, o oarecare confuzie cu privire la momentul și modul în care Netflix poate fi partajat.

ADVERTISEMENT

În consecință, conturile sunt partajate între gospodării, influențând capacitatea noastră de a investi în televiziuni și filme, pentru membrii noștri.”, a explicat Chengyi Long, directorul Netflix Product Inovation, potrivit Daily Mail.

Netflix are 222 de milioane de abonațiîn întreaga lume. Curba de creștere a noilor utilizatori a fost moderată în ultimele luni. Recent, prețul serviciilor platformei de streaming a fost majorat în SUA și Canada.

ADVERTISEMENT
Tags: