Life

Netflix, lovitură pentru abonații din România și nu numai. Cum se va opri partajarea parolelor

Lovitura pregătită de Netflix pentru abonații din România și nu numai. Compania vrea să pună capăt partajării parolelor.
04.02.2023 | 23:15
Netflix lovitura pentru abonatii din Romania si nu numai Cum se va opri partajarea parolelor
Cum vrea Netflix să oprească partajarea parolelor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Netflix pregătește o lovitură pentru abonații din toată lumea. Compania vrea să pună capăt partajării parolelor. La ce metode va recurge platforma de streaming?

Netflix, lovitură pentru abonații care împart conturile cu alte persoane. Cum vrea compania să oprească partajarea parolelor

Partajarea parolelor va deveni istorie odată ce actualizarea anunțată de Netflix va intra în vigoare.

ADVERTISEMENT

Platforma de streaming a publicat pe pagina de asistență o actualizare prin care explică cum va combate partajarea parolelor de acces la contul principal. Milioane de utilizatori, la nivel global, recurg la această practică, însă nu vor mai putea face asta pe viitor.

Serviciul va putea fi accesat de pe mai multe dispozitive dintr-o casă. Netflix vrea să se asigure că fiecare dintre acestea este asociat cu locuința principală a titularului abonamentului.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care locuiesc la aceeași adresă pot folosi în continuare același cont de Netflix. De exemplu, dacă părinții plătesc abonamentul, copiii își pot face câte un profil de utilizator și pot accesa serviciul de streaming de pe orice dispozitiv. Lucrurile se vor complica în cazul în care copiii se mută la o altă adresă.

Netflix folosește informații precum adresa IP, ID-ul dispozitivului respectiv și activitatea din cont pentru a detecta locul din care se face conectarea. Astfel, platforma poate alege să intervină dacă parola e folosită de cineva din afara familiei.

ADVERTISEMENT

Netflix va considera de încredere dispozitivele folosite pe un cont dacă se conectează regulat la rețeaua Wi-Fi a locuinței titularului, potrivit Sky News.

În acest fel, poți accesa Netflix de pe laptop sau de pe telefonul mobil dacă accesezi serviciul cu ele, de acasă, cel puțin o dată la fiecare 31 de zile.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un dispozitiv din afara locuinței tale se conectează sau este folosit constant, atunci Netflix a anunțat că ar putea solicita verificarea acestuia înainte de a-i permite accesul la cont.

Compania va trimite un link pe adresa de email sau către numărul de telefon al titularului abonamentului, cu un cod de patru caractere. Codul va trebui introdus în dispozitivul verificat în mai puțin de 15 minute.

Această procedură este valabilă și pentru titularii abonamentului, în cazul în care sunt plecați mai mult timp de acasă. Și conturile lor vor fi verificate în cazul în care vor accesa serviciul din călătorie.

Costuri în plus pentru abonații Netflix

Împărțirea contului va fi posibilă în continuare, însă va deveni mai complicată, riscantă și chiar costisitoare.

Compania limitează numărul de dispozitive care pot accesa simultan în cont, în funcție de abonamentul ales. La noi în țară, abonamentul care permite vizionarea de pe orice dispozitiv costă 11,99 de euro/lună.

În cazul în care metodele menționate anterior nu îi vor descuraja pe utilizatori să renunțe la partajarea parolelor, Netflix intervine cu o altă metodă.

Mai exact, utilizatorii care se conectează în afara locuinței celui care deține abonamentul trebuie să plătească pentru a-și face propriul cont sau titularul abonamentului va achita o sumă în plus pentru cel cu care va împărți parola.

Anul trecut, compania a testat, în anumite țări din America de Sud, o astfel de metodă. Abonații aveau permisiunea de a adăuga subconturi pentru cel mult două persoană care nu locuiesc în aceeași casă. Acestea plăteau în plus echivalentul a 1-2 euro/lună.

Netflix este într-o strânsă competiție cu alte platforme de streaming, precum Disney+ și Amazon Prime. În plus, veniturile companiei au scăzut din cauza creșterii costului vieții. Din acest motiv, compania caută noi moduri pentru a-și crește încasările.

Potrivit estimărilor Netflix, peste 100 de milioane de utilizatori din toată lumea folosesc parolele altor persoane. Compania speră să pună capăt partajării conturilor, iar utilizatorii să-și facă propriile abonamente.

ADVERTISEMENT
Tags: