News

Netflix și HBO, mesaje originale în ziua alegerilor europarlamentare! Cum încurajează utilizatorii să mergă la vot

26.05.2019 | 16:46
Netflix si HBO mesaje originale in ziua alegerilor europarlamentare Cum incurajeaza utilizatorii sa merga la vot
ADVERTISEMENT

Companiile HBO și Netflix au lansat mesaje originale în ziua alegerilor europarlamentare. Biblioteca online de filme și seriale de televiziune care are producții proprii de succes a postat pe pagina de Facebook o fotografie ingenioasă în care îi încurajează pe români să își exercite dreptul de a vota astăzi, 26 mai 2019.

Netflix și HBO, mesaje pentru români în ziua alegerilor

În imaginea postată, cei de la Netflix îi întreabă pe utilizatorii Facebook dacă urmăresc în continuare un serial sau un film, iar cele două răspunsuri oferite sunt: ”Nu, că m-am dus să votez” și ”Exit”. Practic, prin acest mesaj  este încurajată participarea la alegerile cruciale care au loc astăzi.

ADVERTISEMENT

 

 

România votează masiv astăzi. S-a atins pragul de 6 milioane de români care au votat deja la ora 16 și 30 de minute. Peste 33% de oameni au votat la alegerile europarlamentare, iar la referendum peste 27% dintre români au ales între DA sau NU la cele două întrebări. Nu a fost o zi fără incidente și nervi întinși la maximum.

Mesajul postat pe Facebook de Netflix România

Și HBO a postat un mesaj asemănător pe pagina de Facebook. A postat o fotografie pe care scrie ”Go Vote”, adică ”Du-te și votează!”.

ADVERTISEMENT
Mesajul HBO de pe Facebook

Cozile sunt foarte mari în străinătate. Un partid cere prelungirea orarului de votare

În străinătate, cozile sunt interminabile. În orașe precum Barcelona, Roma sau Paris românii se întind chiar și pe câte trei străzi pentru a aștepta să intre în secțiile de votare. Mai mult, din cauza dificultății cu care românii plecați în Diaspora votează, partidul condus de Eugen Tomac a cerut BEC și MAE prelungirea programului de votare pentru aceștia.

”Având în vedere ultimele evoluții în secțiile de vot din străinătate, unde numărul cetățenilor care așteaptă să voteze este foarte mare, solicităm de urgență să emiteți o hotărâre prin care să prelungiți programul de votare până când toți cetățenii cu drept de vot și actele valabile, care sunt prezenți în incinta misiunilor diplomatice sau în fața secțiilor de votare înființate peste hotare își vor exercita dreptul la vot.

ADVERTISEMENT

Precizăm că în anumite state din Uniunea Europeană votul s-a desfășurat timp de două zile tocmai pentru a încuraja participarea cetățenilor la procesul electoral”, este scrisoarea transmisă către autorități de către PMP.

 

Tags: