News

Netflix vrea să intre pe piața jocurilor video. Ce planuri are compania și ce ți-ar putea oferi

Netflix are de gând să intre pe piața jocurilor video, iar planurile companiei par să fie destul de serioase.
25.05.2021 | 16:57
Netflix vrea să intre pe piața jocurilor video. Ce planuri are compania și ce ți-ar putea oferi
Netflix vrea să intre pe piața jocurilor video. Ce planuri are compania și ce ți-ar putea oferi. Sursa foto: Napoleon Schwan, pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Netflix a început, de-a lungul ultimilor ani, să se apropie cumva de domeniul gamingului, iar în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, ar putea să facă un salt important în această privință.

Dacă ești fan al serialului Black Mirror, disponibil pe Netflix, cu siguranță ai fost foarte încântat de episodul Bandersnatch. Pentru cei neinițiați, acest episod special este unul interactiv, în care o dată la câteva minute, ai de luat o decizie. Fiecare dintre acestea influențează modul în care decurge povestea și, până la final, vei explora noi drumuri, în funcție de alegeri.

Totuși, acesta ar putea fi doar începutul începutului pentru Netflix. Planurile de intrare în segmentul de gaming par să devină ceva mai serioase, având în vedere informațiile apărute în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Se pare că Netflix caută să angajeze un director executiv care să supravegheze noile eforturi în ceea ce privește gamingul. Mai mult, compania ar avea în plan să lanseze și un bundle de jocuri, similar cu cel oferit de Apple Arcade.

În ceea ce privește aceste jocuri, se pare că Netflix vrea să le țină cât mai curate, fără să introducă reclame în ele. Totuși, planurile sunt încă într-o fază incipientă și se mai pot schimba.

ADVERTISEMENT

Când și cum te-ai putea bucura de jocuri pe Netflix

Se pare că serviciul viitor oferit de Netflix ar urma să fie un Apple Arcade la o scară mai redusă. Va fi vorba de un pachet de jocuri ce va include atât titluri originale Netflix, cât și jocuri realizate cu ajutorul unor studiouri indie.

Până la lansare ar putea să mai treacă cel puțin un an de zile, informațiile sugerând că intrarea pe piața de gaming ar putea avea loc ”posibil în 2022.”

ADVERTISEMENT

Netflix are în portofoliu o mulțime de titluri bazate pe francize populare de jocuri video. Castlevania, Resident Evil și The Witcher sunt doar câteva dintre aceste show-uri disponibile pe platformă.

Cu siguranță, compania a remarcat potențialul pe care îl au jocurile video ca proprietate intelectuală. Astfel, e lesne de înțeles de ce Netflix ar urmări să-și crească popularitatea prin intermediul unor jocuri care să pună în valoare serialele disponibile.

ADVERTISEMENT

Cel mai interesant scenariu, unul ceva mai îndepărtat însă, este cel în care un joc producție proprie al Netflix ar deveni, peste câțiva ani, sursă de inspirație pentru un show al companiei.

Gigantul a mai încercat să intre pe piața jocurilor și în 2019, când a lucrat alături de Telltale Games la un joc Stranger Things. Din păcate. acest proiect a fost anulat înainte să vadă lumina zilei, notează theverge.com.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 855. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri