News

Neurochirurgul Vlad Ciurea, explicații cu privire la trombozele cauzate de serul AstraZeneca: “Vaccinul are efecte secundare”

18.03.2021 | 22:17
Neurochirurgul Vlad Ciurea explicatii cu privire la trombozele cauzate de serul AstraZeneca Vaccinul are efecte secundare
ADVERTISEMENT

Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea aduce lămuriri cu privire la efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca. Medicul a precizat că acestea există.

Agenția Europeană a Medicamentelor a decis că serul este sigur pentru utilizare și eficient. Totuși, experții au adăugat că nu pot exclude cu totul legătura dintre ser și cazurile apariției cheagurilor de sânge.

ADVERTISEMENT

În plus, un raport medical din Germania a descoperit că există o legătură între utilizarea acestuia și apariția unor tromboze. Institutul Paul Ehrlich din Germania a dat publicității un document în care se arată că șapte persoane din Germania suferiseră o tromboză venoasă cerebrală severă, cunoscută sub numele de trombocitopenie. Specialiștii consideră că este o prea mare coincidență că apariția acestora a survernit imediat după vaccinare, în condițiile în care acest tip de tromboze este foarte rar.

Neurochirurgul Vlad Ciurea, explicații cu privire la trombozele cauzate de serul AstraZeneca: “Vaccinul are efecte secundare”

„Orice tratament are și efecte adverse. Vaccinul are efecte secundare. Mai multe state au raportat imediat că au apărut acele cheaguri de sânge”, a subliniat specialistul joi seară, în direct la Digi24.

ADVERTISEMENT

Cu privire la constatările Institutul Paul Ehrlich din Germania, Vlad Ciurea a declarat că lucrurile sunt foarte grave: „este adevarat. Este foarte grav. Aceste lucruri au fost constatate, au fost raportate. Sporadic, dar totuși sunt aceste cazuri și toate sunt de la AstraZeneca”.

„Trebuie să recunoastem, mai mult sau mai puțin, populația din toată lumea primește acest vaccin. Și apar efecte secundare. (…)Se experimentează, mai mult sau mai puțin pe cei care îl fac și apar și efectele secundare și de aici urmează o gramadă de complicații cerebrale și de efecte neurologice”, a adăugat.

ADVERTISEMENT

Medicul a confirmat apariția o trombozelor venoase cerebrale severe, dar a precizat că mai sunt lucruri de luat în calcul: „e vorba să luăm și contextul, sunt persoane cu obezitate, sunt persoane cu diabet, cardiopatie generală, hipertensiune. Și au apărut asemenea lucruri. Nemții sunt foarte atenți, medicii lor marchează orice fel de element. Noi poate că pierdem unele informații”.

„Poate că acest vaccin a fost ultima picătură, persoana respectivă era predispusă. Cineva, având o anumită vârstă și, plin, plin de patologii, alunecă pe trepte sau cade și se produce hematormul. Dar, să nu uităm că persoana respectivă avea coagulopatie, are tratament cu Plavix și, din cauza aceasta, se produce imediat un hematom cerebral sau în altă parte a corpului omenesc,” a precizat doctorul.

ADVERTISEMENT

„Trebuie luat întreg contextul, va fi studiat. S-au făcut studii. Totuși nu putem să spunem atât de repede conexiunea este directă. Este un semn de alarmă, atât,” a subliniat Vlad Ciurea.

Potrivit acestuia, toți cei care se vaccinează trebuie să fie atenți dacă au astfel de simptome: „trebuie să constate dacă au vreun fenomen și la locul injecției și în organism și să anunțe medicul.”

ADVERTISEMENT