Newcastle, primul obiectiv de când a fost preluat de un miliardar. E un jucător de la Real Madrid!

Sorin Dumitrescu   
în Premier League
11/05/2020, 20:59
Newcastle, primul obiectiv de când a fost preluat de un miliardar. E un jucător de la Real Madrid!
Newcastle, primul obiectiv de când a fost preluat de un miliardar. E un jucător de la Real Madrid! Foto: Hepta.ro

Presa spaniolă scrie că Newcastle United va deveni curând dacă nu cea mai mare forţă financiară din Premier League în mod cert una dintre marile puteri din fotbalul englez, după ce se va încheia operaţiunea de preluare a clubului de către un fond de investiţii din Arabia Saudită, controlat de controversatul şeic Mohammad bin Salman.

Şi antrenor cu nume pentru coţofene

Şi, fireşte, în noile condiţii obiectivele clubului vor suferi mari schimbări în sensul bun al cuvântului. Se urmăreşte numirea unui antrenor cu CV, cele două nume vehiculate fiind ale lui Mauricio Pochettino, ultima oară la Tottenham şi Jorge Jesus.

Capitolul jucători este însă cel mai important. Iar marea ţintă pentru Newcastle este readucerea internaţionalului galez Gareth Bale în Premier League, de unde a plecat în 2013, de la Tottenham la Real Madrid, pentru suma de 100 de milioane euro.

Gareth Bale are contract cu Real Madrid până în 2022

Gareth Bale mai are contract cu echipa de pe Santiago Bernabeu până în vara lui 2022 şi are un salariu net anual de 14,5 milioane euro, la fel ca Sergio Ramos, cele mai mari salarii de la Real Madrid.

El şi-ar dori să îşi încheie contractul la Madrid, după care va lua în considerare orice ofertă, inclusiv posibilitatea de revenire în Premier League, unde are mulţi estimatori.

Ce alte ţinte mai are Newcastle

Gareth Bale nu este singura ţintă a coţofenelor. O variantă excelentă se numeşte Edinson Cavani, cel care îşi încheie conturile cu PSG în vara aceasta şi poate pleca liber. El este dorit şi de Atletico Madrid, dar şi în Argentina, la Boca Juniors.

Un al doilea jucător care se află în obiectivul lui Newcastle este campionul mondial Nabil Fekir, francezul fiind legitimat la Betis Sevilla.

Nabil Fekir costă 50 de milioane euro

Numai că dacă pentru Edinson Cavani şefii lui Newcastle trebuie să negocieze direct cu jucătorul şi agentul acestuia, pentru Fekir ar trebui să scoată din conturi suma de 50 de milioane euro.

Deocamdată, fanii alb-negrilor la care a evoluat ani de zile o legendă a fotbalului englez, Alan Shearer, aşteaptă cu nerăbdare încheierea tratativelor dintre Mike Ashley, încă patronul clubului şi fondul de inverstiţii din Arabia Saudită, pentru a fi siguri că pentru echipa lor începe o altă eră, a prosperităţii.

Închide ×