Premier League

Se naște o nouă putere în Premier League! Newcastle United a fost vândută vărului patronului de la Manchester City

27.05.2019 | 16:51
Newcastle United a fost vândut vărului patronului lui Manchester City
ADVERTISEMENT

Se naște din acest sezon o nouă putere în Premier League! Newcastle United a fost vândut vărului patronului lui Manchester City! Noul proprietar este Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan, nimeni altul decât ruda directă a lui Sheikh Mansour, omul care a făcut din Manchester City un club cu mari performanțe, deocamdată doar pe plan intern.

Newcastle United a fost vândut unui miliardar arab, care are strânse legături cu Manchester City

Tabloidele britanice au anunțat finalizarea operațiunii de preluare a clubului Newcastle de către noul proprietar, după ce acesta a semnat documentele cu fostul patron, unul dintre puținii englezi în această postură în primele două ligi din Regat, Mike Ashley, pentru suma de 400 milioane euro. Mike Ashley a ținut pe Newcastle, inclusiv la un moment dat în al doilea eșalon, timp de 12 sezoane

ADVERTISEMENT

Este foarte clar că Sheikh Khaled a preluat pe Newcastle pentru a schimba complet fața clubului. Suporterii coțofenelor au toate motivele să fie în extaz, pentru că va fi o vară fierbinte la Newcastle, cu megatransferuri, noul patron, care se bazează pe sumele mari de bani provenite de la compania creată de el, Bin Zayed Group, dorind să formeze încă din primul an un lot valoros, cu care să atace participarea în cupele europene încă din primul sezon.

Newcastle United a fost cumpărat cu 400 de milioane euro de Sheikh Khaled
Newcastle United a fost cumpărat cu 400 de milioane euro de Sheikh Khaled

Va fi o vară cu multe transferuri spectaculoase pe Saint James Park

Din câte se spune antrenorul Rafa Benitez va fi păstrat pe bancă, iar posibilele nume care deja se vehiculează sunt spaniolul Juan Mata, liber de contract după despărţirea de Manchester United, Danny Wellbeck de la Arsenal, portarul Alphonse Areola de la PSG sau fundaşul Willems de la Eintracht Frankfurt.

ADVERTISEMENT
Juan Mata ar putea deveni unul dintre transferurile importante pentru Newcastle
Juan Mata ar putea deveni unul dintre transferurile importante pentru Newcastle

Există însă o singură problemă, pe care va trebui să o soluţioneze federaţia engleză. Cum va fi posibil să joace în aceeaşi ligă două cluburi ale căror patroni au legături de rudenie foarte strânse şi care nu au cum să evite prezumţia de suspiciune din acest punct de vedere în privinţa confruntărilor directe. Oricum, este clar că Newcastle United nu se va mai bate nici cum doar pentru a rămâne în primul eşalon, cum a făcut-o în perioada lui Mike Ashley.