News

NEWS ALERT. Cutremur de 6,8 grade în Indonezia! S-a emis alerta de tsunami

12.04.2019 | 15:47
NEWS ALERT. Cutremur de 6,8 grade în Indonezia!

Un cutremur major s-a produs în Indonezia, vineri, în apropierea Insulei Sulawesi. Mișcarea plăcii tectonice a avut o magnitudine de 6,8 grade pe scara Richter, la o adâncime de 43 kilometri, iar ca urmare autoritățile au emis o alertă de tsunami.

Cutremur de 6,8 grade în Indonezia

Mai multor locuitori ai Insulei li s-a cerut să evacueze clădirile după cutremur. De asemenea, un alt cutremur puternic s-a produs joi, pe coasta Japoniei. Seismul a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter și a lovit estul Honshu, cea mai mare insulă a țării, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite.

Mișcarea plăcii tectonice s-a produs la ora locală 8:20, la 108 mile în estul orașului Hachinohe, iar, conform dailymail.co.uk, aproximativ nouă persoane au alarmat autoritățile din cauza fricii care i-a curprins. Insula Honshu, cunoscută pentru Muntele Fuji, vulcanul său activ, are o populație de 104 milioane de locuitori și este predispusă la cutremure.

NEWS ALERT. Cutremur de 6,8 grade în Indonezia! S-a emis alerta de tsunami
S-a emis alerta de tsunami. Indonezia, mistuită de cutremur

Japonia, mistuită de cutremure

În 2011, s-a produs un alt cutremur, cu o magnitudine de 9,1 grade pe scara Richter a lovit regiunea Tōhoku, ce a ucis aproximativ 16.000 de persoane, în special prin înec, după ce a general un tsunami care a măsurat până la o înălțime de 133 de metri.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri