NEWS ALERT! “Iadul roșu” lovește Europa: zonele unde corpul uman va resimți 48 de grade

Daniel Scripcaru   
în News
27/06/2019, 08:31
NEWS ALERT! “Iadul roșu” lovește Europa: zonele unde corpul uman va resimți 48 de grade GALERIE FOTO
Caniculă în Europa!

Caniculă în Europa! Un val de aer cald va lovi joi Europa cu temperaturi pe care corpul uman le va resimți de 47-48 de grade Celsius! Acesta vine din Africa și va mușca din Franța, Germania, Spania, Italia, Cehia, Belgia, Austria, dar și România! Autoritățile din țările afectate de valul de caniculă s-au pregătit pentru a face față cât de cât căldurii toride.

Caniculă în Europa adusă de un val de aer încins din Africa

În câteva țări, au fost sau urmează să fie depășite recorduri istorice pentru luna iunie. Zeci de școli au fost închise în Franța, iar Germania a introdus limită de viteză pe autostrăzi, unde în mod normal nu există asemenea restricții. Pentru joi, în regiunea pariziană sunt preconizate 41 de grade la umbră.

Aproape toată Franța a fost miercuri sub avertizare cod portocaliu, cu temperaturi între 35 şi izolat 40 de grade Celsius, urmând ca joi şi vineri, la apogeul valului de canicula, harta să se înroşească. Temperaturile prognozate se vor situa între 38 şi 40 de grade, dar corpul uman va resimţi 47-48 de grade.

Caniculă în Europa!
Caniculă în Europa!

Zeci de școli au fost închise în Franța

Franța a trecut prin momente grele în anul 2003, când canicula a făcut aproape 15 mii de victime, cele mai multe în rândul persoanelor în vârstă. Acum, autorităţile fac tot posibilul că episodul să nu se repete.

Anne Hidalgo, primarul Parisului: „În zilele următoare, spitalele şi serviciile noastre de urgenţă vor fi arhipline din cauza valului de căldură combinat cu poluarea, care vor avea consecinţe foarte grave asupra sănătăţii, în special în cazul persoanelor vulnerabile”.

În Cehia, autorităţile trimit pe străzile oraşelor cisterne cu apă – pentru că turiştii şi localnicii să se răcorească la orele amiezii. În Belgia, poliţiştii care patrulează pe străzi au primit permisiunea să poarte pantaloni scurţi. În Germania a fost atât de cald, încât un bărbat a ales să meargă pe scuter gol-goluț. Polițiștii l-au tras pe dreapta și l-au amendat, totuși.

Şi în Austria, au fost anunţate 38 de grade Celsius la umbră, cu doar o jumătate de grad mai puţin decât recordul istoric. În schimb, în Olanda s-a depăşit deja marți precedentul record, care data de 43 de ani. Mercurul a trecut de 34 de grade, cu 14 mai multe decât temperatura obişnuită pentru această perioadă a anului.

Închide ×