News

News Focus: ecouri online ale meciului România-Belgia

Analiza jocului de fotbal dintre România și Belgia din weekend. Despre ce au discutat românii în mediul online, potrivit Informat.ro
24.06.2024 | 12:04
News Focus ecouri online ale meciului RomaniaBelgia
Ecouri online ale meciului România-Belgia. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost marcat de meciul de fotbal dintre România și Belgia. Așa cum era de așteptat, evenimentul sportiv s-a numărat printre subiectele principale discutate în mediul online de internauți.

Ce reacții au avut românii privind meciul dintre România și Belgia

Informat.ro prezintă o analiză a meciului dintre România și Belgia, realizată prin softul NewsVibe. Datele monitorizate evidențiază atenția mediatică, dar și reacțiile românilor privind evenimentul sportiv al acestui weekend.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, 77 la sută din conversația despre Euro 2024 a fost despre meciul momentului, dintre România și Belgia. Cel mai mare interes s-a constatat în ziua evenimentului sportiv.

Așa cum se întâmplă în cazul evenimentelor sportive, după finalul partidei s-a observat o ușoară scădere a interesului. „Acest model este tipic pentru evenimentele sportive, unde anticipația și discuțiile post-meci conduc dinamica atenției publice”, arată Informat.ro.

ADVERTISEMENT

Totodată, românii au fost mai interesați să caute informații despre meciul cu Belgia decât cel cu Ucraina. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat în contextul victoriei României în primul meci, „rezultat pozitiv și ușor neașteptat”. Prin urmare, interesul publicului pentru următorul meci, cel cu Belgia, a crescut.

Topul cuvintelor cheie menționate în discuțiile online au fost „România”, „Belgia”, „Ucraina”, „UEFA”, și „Gheorghe Hagi”. Numele acestuia a apărut, probabil, în știri ca referință sau în comparații pentru prestațiile actuale, menționează Informat. Și numele antrenorului Edi Iordănescu este printre cuvintele cheie folosite în discuțiile online.

ADVERTISEMENT

Topul surselor media predominante

Observăm că FANATIK se află în topul surselor media predominante, alături de ProSport și Digi Sport. Analiza arată că cele trei surse au fost cele mai active în „raportarea și comentarea meciului, indicând o dominație clară pentru sursele sportive dedicate în cadrul reflectării acestui subiect”.

Surse media predominante.
Surse media predominante. Foto Informat.ro

De altfel, publicațiile media cu public de dreapta, precum Digi 24, au tratat subiectul meciului mai mult decât cele cu public conservator, cum ar fi Antena 3.

ADVERTISEMENT

Sursa citată prezintă și o analiză a emoji-urilor utilizate în comentariile și postările care au avut legătură cu meciul dintre România și Belgia. Printre cele mai folosite au fost inimile albastre și galbene, pentru a arăta suportul pentru echipa națională, dar și flăcările sau mingile de fotbal.

În topul hashtag-urilor se află „#fotbal”, „#RomaniaBelgia”, „#UEFAEuro” și „#EuropeanFootball”. Informat.ro precizează că Fanatik a avut o activitate mult mai bună în utilizarea hashtags relevante și bine grupate în mențiuni.

Dacă vorbim de activitatea regională se observă un interes ridicat, pentru partida de meci, în întreaga țară, mai ales în marile orașe. După media naționale din Capitală, centrul de interes pentru sursele locale este Clujul, dar și Constanța, Timiș, Iași.

 

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să...
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”