Fotbal international

Neymar a explicat simulările de la CM 2018: ”Uneori exagerez, dar sufăr pe teren”

30.07.2018 | 15:25
Neymar a explicat simularile de la CM 2018 Uneori exagerez dar sufar pe teren

Neymar a avut o prestaţie destul de modestă la Campionatul Mondial 2018 reuşind să marcheze doar două goluri, însă s-a făcut remarcat într-un mod mai puţin plăcut. Brazilianul a simulat de mai multe ori în momentul în care a fost lovit de adversari, iar acest lucru a atras o serie de critici la adresa lui, în special pe reţelele de socializare. Pe lângă simulările de la turneul final, decarul echipei naţionale a fost în vizorul unor atacuri ale fanilor Braziliei pentru modul în care a ales să-şi facă freza la turneul final.

Neymar a vorbit despre simulările de la mondial
Neymar a explicat simulările de la turneul final 2018

Starul celor de la PSG a profitat de o reclamă făcută unui sponsor şi a explicat prin ce a trecut la turneul final disputat în Rusia: “Voi credeţi că exagerez. Uneori chiar fac asta. Dar adevărul este că sufăr pe teren. Când aleg să nu vorbesc după înfrângeri se datorează faptului că nu îmi place să ies în faţă când pierd. O fac pentru că încă nu am învățat să vă dezamăgesc. Când par nepoliticos, nu e din cauza faptului că aș fi un copil răsfățat. Nu am învățat încă să fiu frustrat”, a explicat fotbalistul brazilian.

Neymar a explicat simulările de la CM 2018, dar a dezamăgit la turneul final

Brazilia a fost eliminată de Belgia în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2018, 2-1, într-o partidă în care Neymar a dezamăgit crunt

. Sud-americanul pleca ca mare favorit la câştigarea titlului de cel mai bun jucător de la turneul final disputat în Rusia, însă prestaţia lui a fost una mult sub aşteptări.

Starul naţionalei Selecao a fost de altfel ironizat la un moment dat de o grupă de copii de la un club din Elveţia după simulările repetate din meciurile de la turneul final. Puştii aveau fiecare câte o minge, iar în momentul în care antrenorul a strigat ”Neymar!” cu toţii au căzut la pământ şi au început să simuleze o accidentare.

Neymar, accidentare înainte de Campionatul Mondial 2018

Vedeta celor de la PSG s-a accidentat cu patru luni înainte de startul turneului final, fiind operat la gleznă de un medic din Brazilia. Fotbalistul s-a refăcut miraculos pentru Campionatul Mondial 2018, însă acest lucru se pare că l-a afectat destul de mult în momentele în care era atacat cu brutalitate în zona respectivă de adversarii care au simţit că nu este la capacitate maximă.

Neymar a fost de altfel ţinta ironiilor şi pentru americanii de la KFC, celebrul lanţ de fast-food, într-o reclamă apărută pe durata turneului final în America de Nord. Un fotbalist este pus la pământ în spotul publicitar după ce este tras de tricou şi începe să se zvârcolească şi să se rostogolească până ajunge la cel mai apropiat restaurant şi plasează o comandă.

Eric Cantona, fostul atacant al lui Manchester United, l-a luat şi el la ţintă pe jucătorul care evoluează în Ligue 1, dar francezul a avut treabă cu frizura afişată de liderul Braziliei la Campionatul Mondial 2018: Stilul Neymar…spaghetti al dente”, a fost mesajul scris de Cantona pe contul personal de Instagram alături de o fotografie sugestivă la adresa lui Neymar.