Sport

Neymar aduce victoria lui PSG după un assist extraterestru al lui Lionel Messi. Brazilianul scrie istorie pe Parc des Princes. Video

PSG a obținut o victorie chinuită în fața lui Brest, scor 1-0, cele trei puncte fiind obținute după o pasă de geniu a lui Lionel Messi pentru Neymar.
10.09.2022 | 22:19
Neymar aduce victoria lui PSG dupa un assist extraterestru al lui Lionel Messi Brazilianul scrie istorie pe Parc des Princes Video
PSG a obținut o victorie chinuită în fața lui Brest, scor 1-0, cele trei puncte fiind obținute după o pasă de geniu a lui Lionel Messi pentru Neymar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Venind după debutul fericit în Champions League, trupa stelară a lui Christophe Galtier a suferit neașteptat de mult în fața unei formații modeste din Ligue 1.

Neymar și Lionel Messi, decisivi în victoria lui PSG

A fost nevoie de geniul lui Lionel Messi și sângele rece al lui Neymar pentru ca PSG să treacă de micuța Brest, în etapa a 7-a a campionatului Franței. Dar și de inspirația portarului Gianluigi Donnarumma.

ADVERTISEMENT

Deși inițial s-a gândit să-l menajeze pe Messi pentru această întâlnire, cu gândul de a-l avea proaspăt la jocul cu Maccabi Haifa din Champions League, Galtier se poate felicita că în cele din urmă l-a trimis în primul ”11”.

Argentinianul a fost decisiv pentru victoria parizienilor. În minutul 30, el a inventat o pasă splendidă pentru Neymar peste toată apărarea adversă, iar brazilianul a preluat și a șutat sec din 7 metri înscriind singurul gol al meciului.

ADVERTISEMENT

Este a șasea victorie obținută de parizieni în acest sezon din Ligue 1, însă pe final au tremurat serios. Și dacă Donnarumma nu ar fi reușit să pareze penalty-ul executat de Islam Slimani după un fault al lui Kimpembe la Fadiga, nu se știe cum ar fi decurs jocul.

Neymar, în urmărirea lui Ibrahimovic

Însă, cel mai bun jucător al întâlnirii a fost din nou Neymar, aflat într-o formă excepțională în acest start de sezon. Brazilianul a ajuns la 8 goluri în 7 etape și este lider în clasamentul golgheterilor din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Golul reușit împotriva lui Brest este cel cu numărul 110 în tricoul lui PSG și astfel brazilianul a urcat pe locul 4 în clasamentul marcatorilor lui PSG din toate timpurile, devansându-l pe portughezul Pedro Miguel Pauleta (109).

Însă, Neymar este destul de departe de primii trei în această ierarhie și practic este imposibil să mai urce în acest top până la finalul sezonului. Primul este uruguayanul Edinson Cavani (200 de goluri), urmat de Kylian Mbappe (180 de goluri) și Zlatan Ibrahimovic (156 de goluri).

ADVERTISEMENT

În vârstă de 30 de ani, Neymar a venit la PSG în 2017 şi a început al şaselea sezon în tricoul campioanei Franței. El a jucat în 153 de meciuri pentru parizieni în toate competiţiile şi a marcat 110 goluri, dintre care 77 în Ligue 1.


  • (P) Cota NETBET pentru Maccabi Haifa – PSG: 2,50 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT