Sport

Neymar ar putea ajunge la închisoare! Ce scuză a găsit starul brazilian când s-a prezentat în fața justiției. Update

Neymar are probleme mari cu justiția și ar putea ajunge la închisoare dacă se stabilește că este vinovat în cazul transferului său de la Santos la Barcelona.
18.10.2022 | 18:08
Neymar ar putea ajunge la inchisoare Ce scuza a gasit starul brazilian cand sa prezentat in fata justitiei Update
Neymar ar putea ajunge la închisoare! Ce scuză a găsit starul brazilian când s-a prezentat în fața justiției. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-10-2022
15:13

Scuza lui Neymar, în procesul în care riscă cinci ani de închisoare

Ajuns în fața judecătorilor, Neymar a făcut câteva declarații, iar în una dintre ele s-a scuzat și a spus că el pur și simplu a semnat ce i-a pus în față tatăl său, care îi este și agent.

Însă un grup de investiții din Brazilia susține că a fost o mare fraudă la mijloc și i-a chemat în instanță și pe foștii președinți ai Barcelonei, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, dar și pe tatăl lui Neymar. În total, sunt acuzate în proces nouă persoane. Aceștia neagă totul.

„Nu am participat la negocieri. Tatăl meu mereu a avut grijă de asta și va avea întotdeauna. Eu semnez tot ce îmi spune el să semnez. Să joc pentru Barcelona a fost mereu visul meu de când eram copil”, a spus Neymar la tribunal, marți, 18 octombrie, la tribunal, potrivit Sky Sports.

Brazilianul are un start de sezon fantastic la PSG, însă necazurile sale vin acum din afara terenului și este chiar în pericol să ajungă în spatele gratiilor.

Acuzarea cere 2 ani de închisoare pentru Neymar

Neymar va fi judecat în perioada 17-31 octombrie pentru presupuse nereguli cauzate în timpul transferului său de la Santos la Barcelona în 2013, iar acuzarea cere 2 ani de închisoare pentru starul de la PSG.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Le Parisien, instanța spaniolă a cerut ca brazilianul să se prezinte personal în prima zi a procesului, a doua zi după derby-ul PSG – Marseille. Asta deși mărturia sa și a părinților săi urmează să aibă loc abia vineri, 21 octombrie.

Fondul DIS, deținător a 40% din drepturile jucătorului la acea vreme, consideră că transferul a fost subevaluat, operațiunea ridicându-se la 57,1 milioane de euro, inclusiv 40 de milioane pentru familia lui Neymar. Potrivit justiției braziliene, atacantul ar fi costat cel puțin 83 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Parchetul spaniol cere o pedeapsă de 2 ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro pentru Neymar. Fostul președinte al Barcelonei din perioada 2010-2014, Sandro Rosell, riscă 5 ani de închisoare. Josep Maria Bartomeu, președintele clubului catalan între 2014 și 2020, va depune mărturie pe 21 octombrie.

DIS cere daune de 130.000.000 de euro

În cazul în care Neymar va fi găsit vinovat și va primi o pedeapsă cu închisoare cu executare, starul naționalei Braziliei va rata Campionatul Mondial din Qatar, care va începe pe 20 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Se pare că Neymar și tatăl său au semnat două contracte cu Barcelona, prin care se ignora faptul că drepturile federative ale jucătorului aparțin clubului brazilian. Compania DIS cere daune în valoare de peste 130 de milioane de euro din această cauză.

Gruparea blaugrana a ajuns la o înţelegere cu procurorii în luna iunie 2016 şi a acceptat să plătească suma de 5,5 milioane de euro pentru a evita un proces de evaziune a taxelor fiscale din transferul lui Neymar. Judecătorul a clasat cazul în luna iunie, dar procurorul şef a redeschis procesul în septembrie.

ADVERTISEMENT

În această toamnă, Neymar a reușit să urce pe locul 4 în topul marcatorilor din întreaga istorie a lui PSG, cu 110 goluri, depășindu-l pe fostul atacant portughez Pedro Miguel Pauleta (109).

ADVERTISEMENT