Sport

Verdict pentru decăderea Barcelonei! Plecarea lui Neymar a produs cutremurul de pe “Camp Nou”

Jurnaliștii catalani au realizat o investigație și au găsit explicația declinului fără oprire pe care îl înregistrează FC Barcelona. Plecarea lui Neymar stă la baza căderii abrupte a echipei.
12.12.2021 | 08:54
Verdict pentru decaderea Barcelonei Plecarea lui Neymar a produs cutremurul de pe Camp Nou
Plecarea lui Neymar, unul dintre motivele decăderii Barcelonei
ADVERTISEMENT

Despre regresul colosal al formației care în 2015 câștiga Liga Campionilor s-a scris foarte mult și, foarte probabil, se va mai scrie în continuare.

Verdict pentru decăderea Barcelonei: ”Declinul a început când a plecat Neymar”

Ziarul online Barca Universal l-a citat pe unul dintre cei mai influenți jurnaliști spanioli ai momentului, Alfredo Martinez, care a afirmat că ”declinul Barcelonei a început odată cu plecarea lui Neymar”.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Martinez, plecarea lui Neymar de la Barcelona echivalează cu un veritabil cutremur pentru clubul catalan.

Părerea s-a a fost susținută și de alți jurnaliști, fiind acceptată de fanii Barcelonei din toate colțurile lumii. Barcelona a atins în acest sezon un minim istoric, fiind pe locul 8 în La Liga și ratând calificarea din grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Alfredo Martinez trimite un mesaj clar și spre managementul Barcelonei, pe care îl consideră ineficient. După ce PSG a plătit clauza uriașă de transfer a lui Neymar, cifrată la 220 de milioane de euro, clubul catalan nu a putut gestiona suma astfel obținută.

Transferuri scumpe și eșuate, cum ar fi aducerea lui Ousmane Dembele pentru 105 milioane de euro și mai ales a lui Coutinho de la Liverpool, pentru 135 de milioane de euro, au dus clubul spre faliment financiar. Coutinho este cel mai scump transfer plătit de Barcelona în întreaga istorie a clubului.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Neymar a forțat și plecarea lui Messi

Ancheta jurnaliștilor spanioli mai conduce către o concluzie șocantă. Plecarea lui Neymar, care a atras după ea declinul, a forțat, la patru ani distanță, și plecarea lui Messi de la Barcelona.

Aducerea lui Griezmann și ambiția conducerii de a păstra jucători cu salarii mari au secătuit bugetul clubului de resurse, astfel că, în vară, Lionel Messi nu a mai putut fi păstrat.

ADVERTISEMENT

În sprijinul acestei ipoteze vine și președintele La Liga, Florentino Perez, care a declarată că Barcelona îl putea păstra pe Messi pe Nou Camp, dacă nu aducea jucători noi, pe bani mulți. Neymar și Messi au refăcut celebrul tandem la gruparea pariziană PSG.

Promisiunea lui Xavi

Fostul jucător al Barcelonei, Xavi Hernandez, a preluat clubul de curând și i-a promis președintelui grupării catalane, Joan Laporta, că într-un an situația sportivă și materială va fi redresată.

Xavi, care a fost jucător la precedentul dezastru al Barcelonei, necalificarea din grupele Ligii Campionilor în sezonul 2000-2001, știe că sunt foarte multe obstacole de parcurs, iar drumul spre topuri este foarte dificil.

ADVERTISEMENT