Cele mai citite

Neymar câştigă cât aproape toate jucătoarele profesioniste din lume!

Un studiu arată că salariul brazilianului Neymar la PSG este echivalentul a nu mai puţin de 1693 salarii ale unor jucătoare de fotbal.
08.03.2018 | 17:59
Neymar câştigă cât aproape toate jucătoarele profesioniste din lume!
ADVERTISEMENT

Un studiu făcut de către Sporting Intelligence reliefează faptul că brazilianul Neymar are un salariu anual brut la PSG în valoare de 43,8 milioane euro. O sumă care îl plasează pe locul 2 în lume, după vedeta Barcelonei, Lionel Messi, care are brut nu mai puţiin de 70 milioane euro.

Însă este o sumă de-a dreptul astronomică în raport cu salariile din fotbalul feminin. Cele 43,8 milioane euro acoperă salariile a nu mai puţin de 1693 de jucătoare din cele 1790 de fotbaliste profesioniste existente în lume.

ADVERTISEMENT

Deşi a cunoscut o amplă dezvoltare în ultimul deceniu fotbalul feminin este încă foarte departe de cel al bărbaţilor din toate punctele de vedere. Şi ca arie de răspândire şi ca număr de jucători profesionişi, la bărbaţi fiind 137.000 de mii, de aproape o sută de ori mai mult decât la femei.

Diferenţele salarile sunt enorme

Evident, în ultimii ani s-au făcut progrese în fotbalul feminin şi la capitolul salarizare, dar deocamdată în Franţa, liga cu cele mai ridicate salarii, o jucătoare abia poate ajunge la un venit anual de 45.000 de euro, cam cât o formaţie de liga a treia din Spania.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri