Fotbal international

Neymar, cel mai mare contract din istoria sportului. Înţelegerea cu Puma îi aduce mai mulţi bani anual decât Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo

20.09.2020 | 12:04
Neymar cel mai mare contract din istoria sportului Intelegerea cu Puma ii aduce mai multi bani anual decat Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo
Neymar, cel mai mare contract din istoria sportului. Înţelegerea cu Puma îi aduce mai mulţi bani anual decât Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo. Foto: Instagram Neymar
ADVERTISEMENT

Brazilianul Neymar a produs o mare surpriză în urmă cu cîteva luni, când a anunţat încetarea colaborării cu colosul de echipament sportiv din SUA Nike şi semnarea unui contract cu unul dintre marii rivali ai acestuia, firma germană Puma.

Surpriza a fost mare întrucât între Neymar şi Nike exista o relaţie foarte strânsă, începută încă de la vârsta de 13 ani. Atunci americanii au întrezărit în puştiul brazilian un viitor mare campion şi s-au grăbit să semneze înţelegerea.

ADVERTISEMENT

Cinsprezece ani a durat parteneriaratul dintre Neymar şi Nike. Ultima reînnoire de contract avusese loc în 2011, când Neymar avea 19 ani şi se întindea pe durata a 11 ani, urmând a se încheia în anul 2022. Însă brazilianul a fost cel care a solicitat încetarea colaborării.

Puma i-a oferit lui Neymar cel mai mare contract anual din istorie

Pentru a obţine acordul starului lui PSG Puma a făcut un uriaş efort financiar, iar brazilianul devine astfel jucătorul cu cel mai mare contract de acest gen din istoria sportului. El primeşte anual suma de 30 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că îi depăşeşte lejer pe cei socotiţi a fi cei mai buni jucători ai planetei în ultimii 15 ani, argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo. În condiţiile în care cei doi au împreună nu mai puţin de 11 Baloane de Aur, acordate celui mai bun fotbalist din Europa în fiecare an!

Messi şi Ronaldo au rămas în urma brazilianului

Lionel Messi are contract cu Adidas, marele rival german al Pumei, care, de fapt, s-a desprins din Adidas şi i-a devenit un teribil rival, un contract în valoare de 24 milioane euro anual, iar Cristiano Ronaldo e cu Nike, de la care primeşte pe an suma de 20 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Interesant este că PSG, echipa la care evoluează din vara lui 2017 Neymar, se află în parteneriat cu Nike, iar decizia lui Neymar de a rupe înţelegerea cu americanii face să apară o situaţie mai puţin obişnuită, tocmai starul echipei fiind cel care se află în discordanţă cu restul coechipierilor.

Neymar nu a mai vrut să plece de la PSG

Însă cei de la PSG au trecut peste această situaţie neplăcută în relaţia lor cu Nike, fiind foarte bucuroşi că Neymar nu şi-a mai manifestat intenţia de a pleca de pe Parc des Princes, mai mult el încercând să îi convingă pe Messi şi Suarez să i se alăture în capitala Franţei.

ADVERTISEMENT

Însă acest plan nu a avut sorţi de izbândă, Messi hotărând să rămână cel puţin până vara viitoare la Barcelona, iar Luis Suarez nu ştie nici acum încotro i se vor îndrepta paşii, după ce Ronald Koeman, noul antrenor pe Nou Camp, a anunţat că nu are nevoie de el.

ADVERTISEMENT