Fotbal international

Neymar, cerut de întreaga Brazilie la Jocurile Olimpice: ”Este principalul jucător în activitate”

23.04.2021 | 11:12
Neymar cerut de intreaga Brazilie la Jocurile Olimpice Este principalul jucator in activitate
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei olimpice a Braziliei, Andre Jardine, a anunțat că îl vrea pe superstarul Neymar în lotul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar acest lucru depinde în totalitate de Paris Saint-Germain.

Reprezentativa ”carioca” va evolua în Grupa D la turneul final, alături de formațiile din Germania, Coasta de Fildeș și Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Competiția de la Tokyo va fi afectată de faptul că nu este inclusă ca dată oficială în calendarul FIFA, astfel că o parte dintre jucători ar putea să nu foe prezenți pentru că nu vor fi lăsați de cluburi.

Va juca Neymar pentru naționala Braziliei la Jocurile Olimpice?

Unul dintre cei mai mari jucători ai momentului, Neymar, este dorit cu ardoare în lotul Braziliei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar, în ciuda faptului că și fanii ar vrea să-l vadă la turneul final, este puțin probabil ca PSG să-i dea drumul.

ADVERTISEMENT

”Vrem să formăm cel mai puternic lot posibil. Neymar este principalul jucător al naţionalei noastre şi principalul jucător brazilian în activitate”, a declarat selecționerul naționalei olimpice, Andre Jardine, într-un interviu pentru Globo Esporte.

”Selecţionarea lui Neymar ar reprezenta un mare salt calitativ pentru noi. Înţelegem că este o situaţie complicată (…) Este o problemă care mă depăşeşte ca antrenor”, a mai spus Jardine, care însă este optimist în ceea ce-l privește pe starul de la PSG.

ADVERTISEMENT

Neymar poate pune presiune pe conducătorii lui PSG

Prezenţa lui Neymar la Tokyo va fi posibilă doar cu un acord între Confederaţia Braziliană de Fotbal şi Paris Saint-Germain, care însă nu este obligat să îl lase pe jucător la Jocurile Olimpice.

Speranțele brazilienilor sunt puse în faptul că jucătorul își dorește să meargă pentru a treia oară la Olimpidă și să apere titlul cucerit în 2016, pe teren propriu, la ediția de la Rio de Janeiro. Neymar, care mai are și argintul olimpic în 2012, la Londra, ar putea să pună presiune pe șefii lui PSG ca să-l lase să joace la JO.

ADVERTISEMENT

Și Mirel Rădoi se confruntă cu aceeași problemă la reprezentativa României. FCSB și Universitatea Craiova par convinse să nu își lase fotbaliștii la Jocurile Olimpice, mai ales că turneul final s-ar suprapune cu perioada de pregătire dinaintea viitorului sezon.

ADVERTISEMENT