Fotbal international

Neymar, cifre horror în ultimii doi ani! Accidentările care i-au marcat cariera din 2017! S-a stabilit cât va lipsi

09.06.2019 | 10:43
Neymar cifre horror in ultimii doi ani Accidentarile care iau marcat cariera din 2017 Sa stabilit cat va lipsi

Neymar are cifre horror în ultimii doi ani, de când joacă la PSG. Atacantul de 27 de ani s-a accidentat în amicalul Brazilia – Qatar 2-0 şi va rata Copa America 2019, competiţie organizată de ţara natală. Ajuns la spital, medicii i-au dat verdictul: ruptură de ligamente la glezna piciorului drept. În aceste condiţii, Neymar ar urma să lipsească între două şi patru luni.


UPDATE, 9 iunie, ora 10:44 / PSG a anunțat că Neymar va lipsi de pe teren o lună în urma accidentării suferite în meciul amical Brazilia – Qatar. ”Medicii Laurent Aumont şi Gerard Saillant au fost în Brazilia pentru a-l diagnostica pe Neymar. Cei doi au diagnosticat o entorsă a ligamentului lateral extern al gleznei drepte, însă nu este nevoie de intervenţie chirugicală. Revenirea pe teren urmează să aibă loc în patru săptămâni”, se aeată în comunicatul campioanei din Ligue 1.


Neymar, cifre horror în ultimii doi ani. A absentat în 48% din meciurile lui PSG

Noua accidentare suferită de Neymar măreşte cifrele horror din ultimii doi ani, în care a pierdut multe meciuri din cauza problemelor medicale. Din august 2017, când s-a transferat la PSG, şi până în prezent, atacantul brazilian a absentat la 54 de meciuri ale campioanei Franţei din 112. Procentul este unul şocant, absenţele acestuia însumând 48,2% din totalul de partide jucate de formaţia de pe “Parc des Princes” în ultimele două sezoane.

Prima accidentare serioasă a venit pe 25 februarie 2018, când Neymar şi-a fracturat al cincilea metatarsian al piciorului drept. Atacantul brazilian a revenit pe teren după 90 de zile, dorindu-şi să fie apt pentru Campionatul Mondial din Rusia. A doua accidentare gravă a suferit-o pe 24 ianuarie 2019, când problemele la al cincilea metatarsian s-au reactivat. De această dată, vedeta lui PSG a revenit după 85 de zile, după ce a suferit o operaţie la începutul lunii martie.

2019, an de coşmar pentru Neymar

Pe lângă cele două accidentări grave, Neymar are probleme şi în afara terenului. Najila Mendes de Souza, un fotomodel de 26 de ani, l-a acuzat recent de viol. După câteva zile în care vedeta lui PSG a fost atacată din toate părţile, avocatul presupusei victime a anunţat că femeia renunţă la proces, acuzaţiile făcute fiind neconforme cu realitatea.

“În denunţul făcut la poliţie, faptele descrise au fost diferite faţă de ceea s-a întâmplat în realitate. Tânăra a fost de acord să întreţină relaţii intime cu Neymar, dar, în timpul actului, jucătorul s-ar fi transformat într-o persoană violentă, rănind-o. Fotbalistul trebuia să fie acuzat de agresiune, nu de viol. Din cauza unui sentiment de ură şi dorinţă de răzbunare, tânăra a înregistrat denunţul povestind fapte care nu au fost conforme cu realitate”, a anunţat Jose Edgard, avocatul fotomodelului. În plus, Neymar a fost în centrul unui scandal şi în Franţa, după ce a atacat un suporter la finalul meciului pierdut cu Rennes, din finala Cupei Franţei. Pentru această agresiune, brazilianul a primit o suspendare de trei meciuri.

Neymar, cifre horror în ultimii doi ani
Neymar, cifre horror în ultimii doi ani

Câte zile a stat Neymar departe de gazon din cauza accidentărilor în ultimii doi ani

Din cauza accidentărilor suferite în ultimii doi ani, Neymar a stat 232 de zile departe de gazon. De altfel, din 2017 şi până în prezent, brazilianul a “bifat” 12 accidentări, aici fiind inclusă şi ruptura de ligamente la glezna piciorului drept din amicalul cu Qatar.

În ultimii doi ani, Lionel Messi a jucat în 104 dintre cele 119 meciuri jucate de Barcelona, având un procentaj de 87,4%. Cristiano Ronaldo, trecut bine de 30 de ani, a evoluat în 87 de meciuri la echipele de club (44 pentru Real Madrid şi 43 pentru Juventus) dintr-un posibil de 113 partide posibile, portughezul având un procentaj de 77%. Neymar, aflat la o vârstă în care se presupune că este în vârful carierei, a bifat doar 48,2% din totalul de meciuri jucate de PSG în ultimele două sezoane.

  • 222.000.000 de euro a plătit PSG ca să-l transfere pe Neymar de la Barcelona