Fotbal international

Neymar, contract ireal cu Nike! Vezi de câte ori câştigă mai mult decât Halep

Brazilienii au publicat toate amănuntele privind contractul lui Neymar cu Nike. Vezi de câte ori câştigă mai mult starul lui PSG decât numărul 1 mondial din tenisul feminin.
03.03.2018 | 11:42
Neymar contract ireal cu Nike Vezi de cate ori castiga mai mult decat Halep
ADVERTISEMENT

Brazilienii de la siteul UOL Esporte au reuşit să intre în posesia tuturor datelor contractului dintre Neymar şi gigantul din industria echipamentuluiu sportiv, Nike. Sumele la care ajunge starul din Ţara Cafelei sunt absolut incredibile.

Contractul lui Neymar este de 40 de milioane net de dolari anual şi se întinde pe durata a 11 ani, intrând în vigoare încă din 2011, deci ar urma să expire în 2022. Neymar câştigă de 23 de ori mai mult decât Simona Halep, care a semnat recent pentru 1,7 milioane de dolari pe an.

ADVERTISEMENT

Neymar mai are o mulţime de clauze

Pe lângă suma uriaşă încasată an de an, brazilianul mai are o serie de clauze care, de asemenea, îi pot mări veniturile. Acestea depind de o serie de factori şi obiective pe care trebuie să le îndeplinească atacantul. Contractul încheiat între Nike şi Neymar divizează cluburile de fotbal în patru categorii (A, B, C, D). Dacă Neymar evoluează la o echipă de categoria A, remuneraţia este de 811.310 de euro. În cazul în care el ar evolua la un club de categoria B, valoarea bonusului ar scădea la jumătate. La nivelul cluburilor de nivel C, bonusul ar scădea trei sferturi. În cazul în care ar juca la un club din categoria D, brazilianul nu ar mai avea dreptul să primească nimic.
În 2011, când au încheiat contractul, categoria A conţinea nouă cluburi: Chelsea, AC Milan, Manchester United, Arsenal, Juventus, Bayern Munchen, Inter, Barcelona şi Real Madrid. Categoria B era formată de restul echipelor din primele cinci ligi europene. În categoria C se evidenţiază restul echipelor din Europa, iar în D echipele din ligile inferioare din orice ţară.Potrivit contractului, aceste categorii sunt actualizate periodic, în funcţie de performanţele îregistrate de fiecare club, dar şi în funcţie de potenţialul de marketing al echipelor. Cu toate acestea, brazilienii nu sunt siguri dacă PSG, echipa actuală a lui Neymar, aparţine categoriei A sau B.
Boomul ar fi Balonul de Aur
Pentru câştigarea Cupei Mondiale, Neymar ar primi 40.565 de euro şi 24.339 de euro dacă ar juca finala. Cu toate acestea, dacă reuşeşte să fie golgheterul competiţiei din Rusia sau cel mai bun jucător de la turneu, va avea dreptul la un bonus de 162.262 de euro. În cazul unei participări la Jocurile Olimpice, Neymar ar încasa 16.226 euro pentru medalia de aur, 81.131 dacă joacă finala şi 121.696 euro dacă devine cel mai bun jucător al competiţiei.
Dintre toate bonusurile stipulate în contract, Neymar ar obţine cel mai mult dacă ar câştiga Balonulde Aur. Nike i-ar oferi un milion de dolari (aproximativ 811.310 de euro). Premiul ar creşte în cazul în care Neymar ar câştiga râvnitul trofeu de patru ori. Din acel moment, el ar câştiga patru milioane de dolari (aproximativ 3.245.240 de euro) pentru fiecare trofeu în parte.