Fotbal international

“Neymar, copil plângăcios!” Cum le-a răspuns brazilianul fanilor care l-au contestat. Video

02.09.2018 | 09:18
Neymar copil plangacios Cum lea raspuns brazilianul fanilor care lau contestat Video

“Neymar, copil plângăcios!”, este unul dintre bannerele afișate în tribunele stadionului lui Nimes, la meciul jucat în compania celor de la PSG, în cea de-a 4-a etapă din Ligue 1. Sătul de criticile venite după participarea la Campionatul Mondial 2018, unde reprezentativa Braziliei a fost eliminată de Belgia cu scorul de 2-1 în sferturile de finală, Neymar a mers în fața celor care au afișat mesajul pentru a celebra într-un mod inedit deschiderea scorului. Sud-americanul a celebrat reușita imitând un copil care plânge.

Starul brazilian este criticat des pentru că se plânge atunci când un adversar îl deposedează printr-o intrare mai dură, dar sunt și situații în care contactul fizic nu este deloc puternic, iar Neymar cade la pământ ca secerat. La acestea se adaugă toate exagerările lui Neymar de la Campionatul Mondial 2018, în urma cărora internetul s-a umplut de glume la adresa jucătorului de la PSG. Dar Neymar pare să învețe că nu poate controla reacțiile venite la adresa sa, astfel că a ales să se amuze atunci când mai este criticat. Cum s-a întâmplat și în meciul jucat în deplasare cu Nimes, după ce a deschis scorul în minutul 36.

Neymar a văzut în tribună un banner pe care scria “Neymar, copil plângăcios!” și, după ce a marcat golul de 1-0, s-a dus în fața tribunei, s-a așezat în fața mesajului afișat și a imitat un copil care plânge. Un gest care nu pare mare lucru la prima vedere, dar care denotă o foarte mare detașare din partea lui Neymar, având în vedere că vedeta PSG-ului a ales să înfrunte o întreagă tribună care l-a apostrofat. Angel Di Maria a dublat avantajul grupării din capitala Franței în minutul 40, scorul la pauză fiind Nimes – PSG 0-2.

“Neymar, copil plângăcios!” Contestat pentru prestația de la CM 2018

Gazdele au egalat după pauză, dându-le emoții parizienilor, însă PSG și-a revenit și a câștigat în cele din urmă cu scorul de 4-2, după ce Mbappe și Cavani și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor. PSG avea să termine partida în 10 oameni, după ce Mbappe s-a ales cu un cartonaș roșu pentru o altercație cu un adversar.

Neymar a avut o prestaţie destul de modestă la Campionatul Mondial 2018 reuşind să marcheze doar două goluri, însă s-a făcut remarcat într-un mod mai puţin plăcut. Brazilianul a simulat de mai multe ori în momentul în care a fost lovit de adversari, iar acest lucru a atras o serie de critici la adresa lui, în special pe reţelele de socializare.

“Voi credeţi că exagerez. Uneori chiar fac asta. Dar adevărul este că sufăr pe teren. Când aleg să nu vorbesc după înfrângeri se datorează faptului că nu îmi place să ies în faţă când pierd. O fac pentru că încă nu am învățat să vă dezamăgesc. Când par nepoliticos, nu e din cauza faptului că aș fi un copil răsfățat. Nu am învățat încă să fiu frustrat”a declarat Neymar după turneul din Rusia.

Brazilia a fost eliminată de Belgia în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2018, 2-1, într-o partidă în care Neymar a dezamăgit crunt. Sud-americanul pleca ca mare favorit la câştigarea titlului de cel mai bun jucător de la turneul final disputat în Rusia, însă prestaţia lui a fost una mult sub aşteptări.