Fotbal international

Neymar, decis mai mult ca oricând să revină la Barcelona. A renunțat la oferta lui PSG de 100 de milioane de euro

04.05.2020 | 15:51
Neymar decis mai mult ca oricand sa revina la Barcelona A renuntat la oferta lui PSG de 100 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Brazilianul Neymar pare mai decis ca oricând să revină în această vară la Barcelona. A vrut să facă acest pas și vara trecută, însă toate insistențele și chiar amenințările sale au fost atunci lipsite de succes.

Neymar nu mai vrea să rămână la PSG

Acum însă Neymar nu mai vrea să stea nici un minut la PSG și știe că și clubul parizian e nevoit să aibă acum o altă poziție de o eventuală plecare a sa, ca urmare a faptului că pandemia de coronavirus a adus o mare lovitură fotbalului francez, care nu s-a mai reluat.

ADVERTISEMENT

Faptul că brazilianul nu mai vrea decât revenirea la Barcelona este demonbstrată și de faptul că a refuzat o primă faraonică, în valoare de 100 milioane, o primă pe care ar fi primit-o imediat ce ar fi acceptat prelungirea contractului cu campioana Franței, care expiră în vara anului 2022.

A respins și un venit anual de 50 de milioane euro din partea clubului

Totodată Neymar a respins în acest fel și obținerea salariului anual de 36 milioane euro net la care se adaugă minim alte 14 milioane din bonusuri, adică anual un câștig minim, fără contractele personale de imagine, de 50 de milioane anual!

ADVERTISEMENT

Disperarea lui Neymar de a juca din nou lângă Lionel Messi se vede și din faptul că a acceptat imediat să primească pe Nou Camp un salariu pe jumătate din ceea ce câștigă la Paris.

Se pregătește în Brazilia cu preparatorul fizic

Cum în Franța campionatul nu se va mai relua, PSG fiind declarată învingătoare, jucătorul a rămas în Brazilia, la somptuoasa lui proprietate de la Rio de Janeiro, în așteptarea veștilor despre reluarea Champions League, competiție în care echipa sa a ajuns în sferturi.

ADVERTISEMENT

El se pregătește zilnic aproximativ două ore cu preparatorul fizic personal, Ricardo Rosa, pentru ca în cazul în care UEFA va da drumul la Champions League să fie în cea mai bună condiție.

Ar putea pleca pe baza regulamentului FIFA

Spre deosebire de vara trecută, când Neymar nu avea o clauză de retragere, vara aceasta ar putea avea un preț de pornire, care ar fi stabilit de FIFA, așa cum este prevăzut în Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Acesta specifică faptul că un jucător își poate rupe relația după trei ani într-un club și, fără reînnoire prealabilă, unilateral, în schimbul unei compensații care este calculată prin prețul pe care îl costă transferul, salariul jucătorului și anii jucați.

Trebuie să anunțe clubul despre intenția plecării

O cifră care ar fi în jur de 164 de milioane, în acest moment nepermis de mult pentru Barça și orice club.

Cu toate acestea, pentru ca FIFA să emită o clauză de reziliere asupra unui jucător, fotbalistul trebuie să anunțe mai întâi clubul său despre intenția sa de a pleca.

Barca ar putea insera și jucători la schimb în transfer

Înainte de a începe acea strategie (care nu este deosebit de plăcută pe Camp Nou), Neymar vrea să fie sigur că Barça va merge până la capăt pentru a face transferul.

Evident, și în paralel cu opțiunea că Barça ar putea plăti prețul prevăzut de FIFA, există și alternativa clubului catalan care oferă o sumă de bani, plus o serie de jucători în operațiune.

ADVERTISEMENT
Tags: