Sport

L’Equipe anunţă transferul verii: Neymar la Manchester United: “Au început negocierile!”

Neymar Jr. (31 de ani) ar putea juca din vară în Premier League. PSG e gata să renunțe la el. Brazilianul e dorit de șeicul Jassim bin Hamad al Thani
22.05.2023 | 22:24
LEquipe anunta transferul verii Neymar la Manchester United Au inceput negocierile
Neymar e evaluat la 70 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
22-05-2023
19:30

Neymar Jr., din ce în ce mai aproape de Manchester United

Jurnaliștii francezi de la L’Equipe anunță că Neymar ar putea ajunge la Manchester United. Negocierile dintre cele două părți ar fi început deja.

Paris Saint-Gemain e dispusă să renunțe la starul brazilian, mai ales că este accidentat și abia așteaptă să scape de salariul său colosal, pe care „diavolii roșii” și-l permit. 

Neymar nu va mai juca în acest sezon la PSG, însă starul brazilian nu duce lipsă de oferte. Atacantul ar putea ajunge în Premier League, la Manchester United.

Neymar, dorit la Manchester United! Informații în presa din Anglia

Starul lui Paris Saint-Germain e pe picior de plecare și au apărut deja mai multe variante de transfer. Conform jurnaliștilor englezi de la The Sun, brazilianul ar putea ajunge la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Neymar este dorit de către emirul Qatarului, Jassim bin Hamad al Thani, care a licitat pentru clubul patronat de Malcom Glazer. Chiar dacă nu mai este dorit pe Parc des Princes, PSG nu se va despărți atât de ușor de atacant, ținând cont că a plătit pentru el 222 de milioane de euro.

Cotat la 70 de milioane de euro conform Transfermarkt, Neymar a reușit în acest sezon 18 goluri și 17 assist-uri în cele 29 de meciuri, însă nu a mai jucat din luna februarie.

ADVERTISEMENT

Manchester United, între Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat englez, emirul Jassim Bin Hamad al Thani și un grup de investiții din SUA

„Diavolii roșii” ar putea avea curând proprietari noi. Printre cei care și-au arătat interesul se află Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat englez, Jassim Bin Hamad al Thani, emirul Qatarului, și un grup de investiții din Statele Unite.

Jim Ratcliffe are o avere evaluată la 14 miliarde de euro, în timp ce emirul Jassim Bin Hamad al Thani are un buget nelimitat, reprezentând statul qatarez.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Neymar la Manchester United ar putea fi facilitat și de faptul că emirul Qatarului este nepotul patronului de la PSG. Șeicul va apela la un mic artificiu, ținând cont că UEFA nu permite ca două echipe care joacă în cupele europene să aibă același patron.

Neymar, o lovitură de imagine pentru noii patroni ai lui Manchester United

Oamenii de afaceri care doresc să cumpere Manchester United vor să încerce să dea o lovitură de imagine cu Neymar și să înceapă cu dreapta mandatul și să îi impresioneze de asemenea și pe fanii mai pretențioși.

ADVERTISEMENT

Neymar ar genera cu siguranță și venituri importante din marketing, publicitate și vânzarea de tricouri, necesare după golul lăsat de plecarea lui Cristiano Ronaldo. Pe lista de transferuri mai este și Harry Kane, care nu vrea să mai continue la Tottenham.

O eventuală mutare pe Old Trafford a golgheterului all-time al naționalei Angliei, nu ar afecta însă transferul lui Neymar, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT