Sport

Neymar e gata să o lase pe PSG pentru Manchester City. Ce spune Pep Guardiola de venirea superstarului brazilian

Situația lui Neymar la PSG s-a deteriorat după încă un sezon dezamăgitor în care francezii au ratat câștigarea Champions League, iar ultimul zvon îl dă plecat la Manchester City.
20.07.2022 | 12:20
Neymar e gata sa o lase pe PSG pentru Manchester City Ce spune Pep Guardiola de venirea superstarului brazilian
Situația lui Neymar la PSG s-a deteriorat după încă un sezon dezamăgitor în care francezii au ratat câștigarea Champions League, iar ultimul zvon îl dă plecat la Manchester City. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Brazilianul, al cărui contract pe Parc des Princes s-a prelungit automat la 1 iulie până în vara lui 2027, nu mai este dorit nici de conducere și nici de fani, care s-au săturat de extravaganțele lui.

PSG l-a oferit pe Neymar la PSG

S-a zvonit la un moment dat faptul că atacantul i-a informat pe șefii campioanei din Ligue 1 că este dispus să accepte să plece de la echipă încă din această vară, dar cu o condiție. Cererea acestuia este să i se plătească salariul până la finalul contractului.

ADVERTISEMENT

După ce presa internațională a scris despre interesul lui Chelsea pentru Neymar, acum a apărut pe tapet o nouă formație. Jurnaliștii francezi au scris despre faptul că șefii lui PSG l-au oferit pe fotbalistul brazilian campioanei din Premier League, Manchester City.

Din informațiile lansate în ultimele zile, Neymar, care era încântat de această variantă, ar fi trebui să ajungă pe Etihad Stadium la schimb cu portughezul Bernardo Silva, care mai este dorit și de FC Barcelona, însă cel care s-a opus mutării a fost managerul Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

”Îmi pare rău, dar nu e adevărat. Informațiile nu sunt corecte, Neymar e un fotbalist incredibil și din ce știu, e foarte de treabă. Dar nu e corect! În fiecare vară Manchester City trebuie să cumpere 150 de jucători”, a declarat tehnicianul spaniol.

Galtier vrea să-i schimbe rolul lui Neymar la PSG

Neymar a intrat în dizgrația conducerii de pe Parc des Princes și este într-un conflict mocnit cu Kylian Mbappe, cel care a primit mai multă putere de decizie în vestiar după ce și-a prelungit contractul, iar aceste lucruri arată că viitorul său pare să nu mai fie legat de clubul francez.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor al parizienilor, Christophe Galtier, a vorbit în termeni laudativi despre Neymar și, la prezentarea sa oficială, a transmis un mesaj clar conducerii că nu vrea ca brazilianul să plece în această vară.

Tehnicianul francez își dorește să schimbe sistemul de joc la campioana din Ligue 1 și vrea să joace în 3-5-2, urmând ca poziția lui Neymar să fie schimbată. Cele două vârfuri vor fi Lionel Messi și Kylian Mbappe, iar brazilianul va evolua în spatele lor.

ADVERTISEMENT

Noul rol nu este străin pentru Neymar, care deseori este folosit pe această poziţie la naţionala Braziliei. Atunci când Tite utilizează sistemul 4-2-3-1, atacantul de 30 de ani se poziţionează în spatele vârfului, aşa cum s-a întâmplat în partidele cu Peru, Columbia sau Uruguay din preliminariile CM 2022.


  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 4,40 este cota pentru „x pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT