Fotbal international

Neymar, Harry Kane și Luis Suarez, marii absenți de la nominalizările pentru Balonul de Aur 2019! Starurile lui Real Madrid, out din Top 30

22.10.2019 | 09:37
Neymar Harry Kane si Luis Suarez marii absenti de la nominalizarile pentru Balonul de Aur 2019 Starurile lui Real Madrid out din Top 30
ADVERTISEMENT

Atacanții Neymar, Harry Kane și Luis Suarez sunt marii absenți de pe lista cu nominalizările pentru Balonul de Aur 2019, trofeu pentru care specialiștii spun că se vor lupta eternii Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, dar și starul olandez al lui FC Liverpool, Virgil van Dijk. Real Madrid este reprezentată de atacantul Karim Benzema și de nou venitul Eden Hazard, dar marile staruri ale echipei nu au prins Top 30.

Neymar, Harry Kane și Luis Suarez, marii absenți de la nominalizările pentru Balonul de Aur 2019

Publicația franceză France Football a anunțat luni seară cei 30 de jucători nominalizați la Balonul de Aur 2019, iar pe listă nu se regăsesc nume importante ale fotbalului mondial, precum Neymar, Harry Kane sau Luis Suarez. Dintre aleși lipsește și câștigătorul de anul trecut, croatul Luka Modric, dar și coechipierii acestuia de la Real Madrid, Sergio Ramos și Gareth Bale.

ADVERTISEMENT

Neymar a petrecut mai mult timp accidentat în acest an, iar în aceste condiții absența sa dintre nimonalizați este una de înțeles. Însă, la capitolul lucru de neînțeles este lipsa lui Harry Kane dintre cei 30 de jucători. Căpitanul și omul decisiv pentru Tottenham Hotspur, finalista Champions League, a fost lăsat în afara Top 30, acolo unde va intra coechipierul său Heung-Min Son, primul asiatic nominalizat după o pauză de 12 ani.

Harry Kane, cea mai surprinzătoare absență dintre nominalizările la Balonul de Aur 2019

Real Madrid, marea perdantă la Balonul de Aur 2019

O altă mare absență este cea a atacantului uruguayan Luis Suarez, considerat încă o mașină de goluri pentru FC Barcelona. Nici francezul Paul Pogba nu a prins lista, dar la el este de înțeles pentru că a avut un an modest cu Manchester United. La capitolul surprize este absența slovenului Jan Oblak de la Atletico Madrid, considerat unul dintre cei mai buni portari ai momentului, asta în condițiile în care între cei 30 de nominalizați și-au făcut loc Hugo Lloris, Alisson Becker și Marc-Andre ter Stegen.

ADVERTISEMENT

Cu unul dintre cel mai slabe sezoane din ultimii anoi, Real Madrid este marea perdantă la Balonul de Aur 2019. ”Galacticii” îi au pe listă doar pe atacantul francez Karim Benzema și pe belgianul Eden Hazard, dar acesta din urmă pare să fie în top doar pentru prima parte a anului, atunci când a câștigat Europa League cu Chelsea Londra. Marile vedete de pe Santiago Bernabeu, Sergio Ramos, Gareth Bale sau Luka Modric, nu au intrat în Top 30. De altfel, croatul este primul câștigător care nu prinde nominalizările în anul următor de la Marco van Basten în 1993.