News

Neymar împlinește astăzi 29 de ani! Cum a devenit cel mai scump fotbalist din istorie

05.02.2021 | 13:00
Neymar implineste astazi 29 de ani Cum a devenit cel mai scump fotbalist din istorie
ADVERTISEMENT

Starul lui Paris Saint-Germain, Neymar, este unul dintre marii fotbaliști ce vor fi sărbătoriți vineri, 5 februarie, el împlinind vârsta de 29 de ani. Brazilianul este în continuare cel mai scump fotbalist din istoria fotbalului.

Neymar, considerat de mulți urmașul de drept al legendarului Pele, este născut în aceeași zi cu alți mari jucători pe care i-a dat fotbalul: Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Carlos Tevez.

ADVERTISEMENT

Brazilianul este un personaj controversat în afara terenului, un împătimit al petrecerilor unde este mereu înconjurat de femei frumoase, însă lumea îl apreciază pentru ușurința cu care manevrează balonul și giumbușlucurile pe care le face pe gazon în ciuda mizei jocului.

La 29 de ani, Neymar visează la titlul mondial

Născut la Mogi Das Cruzes, Neymar și-a împlinit multe visuri până la 29 de ani, cucerind numeroase trofee, devenind cel mai scump fotbalist al planetei atunci când PSG l-a luat de la Barcelona, însă marea sa dorință rămâne încă așteptare: titlul mondial cu Brazilia.

ADVERTISEMENT

După cinci ani petrecuți la Santos, unde a încântat pe toată lumea, ”Ney” a ajuns la Barcelona acolo unde a făcut un cuplu letal cu bunul său prieten Leo Messi. De altfel, brazilianul a părut să regrete mult timp faptul că a plecat de pe Camp Nou, în ciuda faptului că PSG l-a făcut cel mai scump transfer din istorie plătind 222 de milioane de euro pentru el.

Neymar 29 de ani

Starul ”carioca” a vrut să demonstreze că poate fi cel mai bun fotbalist din lume, dar s-a lovit de anii de grație pe care i-au avut Leo Messi și Cristiano Ronaldo, născut și el în 5 februarie. Ghinionul de a fi contemporan cu cei doi l-au făcut pe Neymar să nu aibă până la 29 de ani niciun Balon de Aur.

ADVERTISEMENT

Marile genii, la picioarele lui Ney

Cu toate că nu a câștigat cel mai râvnit trofeu individual și nici nu i-a adus Braziliei o nouă Cupă Mondială, Neymar rămâne un jucătoir apreciat în special de fani, dar și de ceilalți fotbaliști. ”Poate fi orice vrea să fie. Totul este deschis pentru el. Este rapid, iscusit și excelează unu la unu. Are totul”, spunea Messi despre el.

Neymar 29 de ani

Nici alți mari jucători nu au ascuns faptul că îl apreciază pe brazilian. ”Îmi place mult Neymar. Este un pic ca mine. Poate fi moștenitorul lui Messi? Da, are tot ce îi trebuie pentru a deveni la fel de puternic ca el”, este de părere Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

”Oamenii îl văd făcând șmecherii și driblinguri și cred că încearcă doar să se distreze, că este egoist și se gândește doar la el însuși, dar el este interesat de ceilalți”, afirma colegul său de la PSG, Kylian Mbappe, în timp ce fostul fundaș brazilian Roberto Carlos a precizat: ”Când sunt întrebat despre Messi și Cristiano, spun că Neymar este cel mai bun pentru mine. Nu doar pentru obiectivele sale, ci pentru ușurința cu care joacă și încrederea pe care o are”.

Brazilianul visează la Champions League cu PSG

Cunoscut ca un împătimit al petrecerilor extravagante, Neymar și-a sărbătorit anul trecut ziua într-un club exclusivist din Paris, acolo unde și-a invitat colegii și prietenii la o petrecere în care toată lumea trebuia să fie îmbrăcată în alb.

Neymar 29 de ani

Însă, în acest an, brazilianul nu va putea organiza niciun party din cauza pandemiei de coronavirus și a negat zvonurile că ar plănui o nou mare petrecere la Paris, oraș unde toate localurile sunt închise între 6 seara și 6 dimineața.

Neymar a avut un an 2020 foarte bun în plan sportiv, cucerind patru trofee cu PSG, titlul, Cupa, Cupa Ligii și Supercupa Franței, însă a ratat Champions League. De altfel, brazilianul consideră că finala pierdută cu Bayern Munchen a fost cel mai trist moment al carierei sale și chiar a plâns după meciul de la Lisabona.

Neymar 29 de ani

În final, brazilianul pare convins să rămână la PSG și să încerce să aducă trofeul Ligii Campionilor în capitala Franței. De altfel, au și apărut zvonuri conform cărora cele două părți negociază deja prelungirea contractului scandent în 2022, iar parizienii îi oferă cinci ani în plus și un salariu de 30 de milioane de euro pe an, identic cu cel pe care îl încasează acum.

  • 128 de milioane de euro este cota de piață a lui Neymar, conform transfermarkt.com
  • 258 de goluri a marcat superstarul brazilian în cele 421 de meciuri jucate la nivel de club
  • 103 selecții și 64 de goluri are Neymar în tricoul Selecao, alături de care a câștigat Cupa Confederațiilor (2013)
ADVERTISEMENT