Fotbal international

Neymar înapoi la Barcelona? „Doar gratis! Altfel nu avem bani“

03.12.2020 | 18:14
Neymar inapoi la Barcelona Doar gratis Altfel nu avem bani
ADVERTISEMENT

Două nume mari au agitat spiritele la Barcelona în privinţa transferurilor: Messi şi Neymar. Argentinianul a vrut să plece în vară, iar despre revenirea brazilianului pe Camp Nou se vorbeşte deja de mai mulţi ani. Preşedintele catalanilor, Carles Tusquets, a declarat că Neymar se poate întoarce, dar numai gratis.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor iberici, Tusquets a recunoscut că o eventuală vânzare a lui Lionel Messi în această vară ar fi putut produce fonduri suficiente pentru o repatriere a lui Neymar.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, brazilianul şi-a exprimat dorinţa de a evolua alături de Lionel Messi în sezonul viitor, dar asta nu înseamnă că ei vor fi coechipieri la Barcelona. Contractul superstarului argentinian expiră în iunie 2021 şi poate semna cu orice echipă, inclusiv PSG.

Neymar poate ajunge la Barcelona printr-un miracol

„Dacă Neymar vine gratis, se poate face. Dar dacă nu vor fi vânduţi jucători, nu există bani pentru transferul lui. În acest moment, ar fi imposibil, asta dacă următorul preşedinte nu are pregătită o soluţie miraculoasă“, a declarat Carles Tusquets.

ADVERTISEMENT

Situaţia din curtea catalanilor este în continuare complicată. Messi a vrut să plece în vară, singurul lucru care a împiedicat plecarea lui a fost clauza de 700 de milioane pe care trebuia să o plătească orice club interesat.

Argentinianul avea o „portiţă de scăpare“ în contract, dar trebuia să o activeze înainte de finalul lui iunie 2020. Cum nu a făcut acest lucru înainte de termenul limită, a rămas la Barcelona pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

Carles Tusquets a recunoscut că o eventuală vânzarea a decarului în vară ar fi ajutat clubul. „Din punct de vedere financiar, ar fi trebuit ca Messi să fie vândut în vară. Conducerea tehnică ar fi trebuit să aprobe această tranzacţie, nu intră în atribuţiile mele. Dar financiar ar fi fost indicat. La Liga impune anumite limite salariale, iar o asemenea vânzare ar fi ajutat clubul“.

Probleme financiare. Koeman şi-a donat salariul

Sub conducerea lui Josep Maria Bartomeu, preşedintele demisionar, s-au făcut mai multe artificii financiare, iar clubul nu se află în cea mai bună situaţie. Investiţiile în modernizarea stadionului Camp Nou au creat o gaură în buget, iar un audit intern a scos la iveală mai multe nereguli. Barcelona are probleme financiare şi a fost nevoie de tăieri salariale.

ADVERTISEMENT

O mână de ajutor a dat inclusiv nou antrenor, Ronald Koeman, şi stafful său. „Am vorbit cu reprezentanţii jucătorilor şi le-a explicat situaţia. Am avut o întâlnire şi cu Ronald Koeman şi Ramon Planes, pentru a le explica situaţia financiară. În prima zi în care am intrat în vestiar să discut cu antrenorul, mi-a spus deja că salariul lui şi cel al conducerii tehnice se află la dispoziţia noastră pentru orice problemă. Evident, acest gest a ajutat foarte mult“, a mai spus Tusquets.

ADVERTISEMENT