Fotbal international

Neymar intervine în conflictul dintre antrenorul lui PSG și Mbappe: “Trebuie să respecte programul”

30.10.2018 | 19:14
Neymar i-a luat partea antrenorului de la PSG în conflictul cu Mbappe și Rabiot

Neymar a intervenit în conflictul dintre Thomas Tuchel și jucătorii Kylian Mbappe și Adrien Rabiot, care au fost lăsați pe banca de rezerve de antrenorul lui PSG la meciului cu Olympique Marseille, câștigat de parizieni în deplasare cu scorul de 2-0. Cei doi jucători au întârziat la o întâlnire programată de club înaintea meciului din Ligue 1, iar Neymar i-a dat dreptate tehnicianului Tuchel, spunând că toți “jucătorii trebuie să respecte programul” impus de oficialii echipei.

Întârzierea jucătorilor Mbappe și Rabiot de la întâlnirea programată de club a fost catalogată de Neymar drept lipsă de respect. În locul lui Mbappe a jucat Draxler, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 90. Chiar dacă au fost lăsați pe banca de rezerve la meciul cu Marseille, Mbappe și Rabiot au intrat pe teren în cea de-a doua repriză. Introdus în teren în minutul 62 în locul lui Eric Maxim Choupo Moting, Mbappe a deschis scorul după doar 3 minute.

Neymar i-a luat partea antrenorului de la PSG în conflictul cu Mbappe și Rabiot

“Acest aspect îi privește pe cei doi jucători și pe antrenor. Ei trebuie să respecte programul și din păcate nu au făcut acest lucru. Ei știu că sunt jucători mari, importanți pentru acest club. Noi am suferit din această cauză. Dar acesta este un lucru din interiorul clubului. Kylian a fost introdus în teren și a marcat, iar noi am câștigat meciul”, a declarat Neymar la finalul partidei Olympique Marseille – PSG 0-2.

Tehnicianul german a recunoscut după meci că decizia de a nu îi titulariza pe Mbappe și Rabiot a fost una riscantă, dar a fost nevoit să dea un exemplu pentru ca ceilalți jucători să înțeleagă faptul că nici măcar starurile echipei nu beneficiază de tratament preferențial. “M-am gândit mult. Este o chestiune de disciplină atunci când un jucător vine târziu la o întâlnire și trebuie să fie sancționat”, a declarat Thomas Tuchel.