Fotbal international

Neymar, la borna 27. Este foarte religios, iubește muzica și dansul. Video

05.02.2019 | 16:44
Neymar la borna 27. Brazilianul s-a născut pe 5 februarie 1992

Neymar, la borna 27. 5 februarie 1992 este ziua când a venit pe lume în localitatea Mogi das Cruzes, din statul Sao Paolo Neymar da Silva Santos Junior, fiul lui Neymar Santos Senior și a lui Nadine da Silva. Tatăl său a fost fotbalist și i-a dat acest nume fiului anticipând că va ajunge un nume celebru în sportul rege. Brazilianul, care este conssiderat urmașul marelui Pele, îi mulțumește permanent tatălui său: “Tatăl meu a fost de la început alături de mine. El a avut grijă de toate, inclusiv de finanțele și de familia mea”.

Copil fiind Neymar a jucat fotbal de sală și de stradă. În 2003 familia s-a mutat la Santos, unde Neymar Junior a devenit repede starul de viitor al clubului. La 15 ani câștiga deja 10.000 reais pe lună, un an mai târziu suma urca vertiginos la 125.000 pe lună, iar la 17 ani semna primul contract de profesionist cu echipa la care a cunoscut gloria aproape întreaga carieră și marele Pele.

Neymar, la borna 27. Santos nu l-a lăsat la Real Madrid

Santos a văzut în Neymar o vedetă în mare ascensiune, motiv pentru care la vârsta de 14 ani, când era parte a Academiei clubului, alături de bunul său prieten Coutinho, clubul a făcut acel uriaș efort financiar amintit pentru a nu risca să își piardă giuvaierul pe Santiago Bernabeu, în Madrid. Neymar a fost la Real, a fost văzut, a fost plăcut imediat, dar nu a semnat contractul pentru că Santos a plusat nebunește pentru a nu-l pierde.

În 2009 a debutat la Santos într-un meci cu Oeste și din acel moment nimeni nu l-a mai putut scoate din formație, devenind de patru ori golgeterul Braziliei și de două ori cel mai bun jucător din campionatul intern. În 2011 a marcat golul anului, primind premiul FIFA și a dus pe Santos la câștigarea primei Copa Libertadores în 48 de ani.

West Ham a oferit 15 milioane euro în 2010 pentru Neymar

Bomba a venit în 2010, când selecționerul Carlos Dunga nu l-a inclus în lotul pentru CM din Africa de Sud, deși Pele și Romario l-au cerut insistent în lot și 14.000 de oameni au semnat o petiție prin care cereau ca Neymar să meargă la Mondial. Dar acest lucru nu l-a afectat și în 2011 și 2012 a devenit cel mai bun fotbalist al Americii de Sud. În același an West Ham United a oferit 15 milioane euro pentru brazilian, sumă respinsă imediat de Santos.

La numai 19 ani Neymar a devenit tată. Îl are pe Davvi Luca, acum de 7 ani, dar niciodată nu a dezvăluit numele mamei, motivând decizia prin dorința de a o proteja. Marea sa iubire poartă numele actriței Bruna Marquezine și multă lumea credea că aceasta va deveni soția sa. Lucru care nu s-a întâmplat. Neymar este singurul sportiv din Țara Cafelei care a apărut pe coperta prestigioasei publicații Time, lucru pe care nu l-a reușit nici Pele.

Cel mai bun produs de marketing din lume în 2012 și 2013

Timp de doi ani, 2012 și 2013 Neymar a fost cel mai bun produs de marketing din lume, înaintea lui Cristiano Ronaldo, Messi, Tiger Woods, LeBron James, Usain Bolt și a altor nume mari de sportivi ai lumii. A marcat golul 100 al carierei în 2012, exact în ziua în care a împlinit 20 de ani. În acel an a fost cel mai prolific, marcând 43 de goluri.

Neymar pe coperta revistei Time. Nici un alt sportiv brazilian nu a mai avut această onoare
Neymar pe coperta revistei Time. Nici un alt sportiv brazilian nu a mai avut această onoare

Neymar se declară hotărât un creștin devotat. “Viața are rost numai atunci când cel mai înalt ideal este să îi servești lui Hristos” a declarat el ]ntr-un interviu. Deși în 2013 a fost cumpărat de Barcelona, transfer care astăzi face subiectul unui dosar în insitanță, pentru evaziune fiscală, idolii săi declarați au fost Cristiano Ronaldo și Wayne Rooney.

Pasionat de muzică și de dans

Brazilianul a creat o adevărată isterie națională cu celebra sa tunsoare tip Mohawak, o grămadă de tineri grăbindu-se să îl copieze. Are contracte imense pe drepturi de imagine cu firmele Castrol, Police (ochelari de soare), L’Oreal și Drakkar Noir. A creat o altă istierie națională pe vremea când era la Santos, cu celebrul său dans în vestiar, care a devenit imediat un tip de dans național.

După transferul la PSG în vara lui 2017 a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului, francezii plătind pentru el clauza de eliberare Barcelonei, în valoare de 222 milioane euro. Pasiunea pentru muzică e foarte mare și Neymar a apărut în două videoclipuri, unul pe muzică tip braziliană, sertajao, altul pe un rap, cu melodia Pais do Futbol.

Neymar la borna 27. Bucuria și mulțumire lui Dumnezeu după ce a marcat la 20 de ani golul 100 al carierei
Neymar la borna 27. Bucuria și mulțumire lui Dumnezeu după ce a marcat la 20 de ani golul 100 al carierei