Sport

Neymar, marginalizat la Campionatul Mondial din Qatar?! Lovitura primită de starul lui PSG cu şapte luni înaintea turneului final

Brazilia şi-a aflat vineri adversarii de la Campionatul Mondial din Qatar, însă Neymar, vedeta Selecao, ar putea avea un rol diferit la turneul final din toamnă.
03.04.2022 | 01:03
Neymar marginalizat la Campionatul Mondial din Qatar Lovitura primita de starul lui PSG cu sapte luni inaintea turneului final
Neymar ar putea să-şi piardă rolul de lider al naţionalei Braziliei (sursă foto: EPA-EFE/ANDRE COELHO)
ADVERTISEMENT

Neymar nu trece prin cea mai bună perioadă la PSG, unde fanii îl acuză că se numără printre principalii vinovaţi pentru eliminarea din Liga Campionilor. Revenit de la naţională, unde a jucat în meciul cu Chile, din preliminariile CM 2022, starul lui PSG a primit o veste proastă.

Neymar, vedetă doar pe hârtie la Campionatul Mondial din Qatar. Ce plan au brazilienii

Arnaldo Ribeiro, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Brazilia, a dezvăluit că Neymar ar putea să nu fie fotbalistul numărul 1 al Selecao la Campionatul Mondial din Qatar. Practic, brazilienii ar încerca să nu mai fie dependenţi de jocul atacantului de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

“Neymar, de ceva timp, nu a mai fost cel mai important jucător al naţionalei Braziliei. Îi avem pe Marquinhos, Casemiro, Paqueta şi urmează ascensiunea lui Vinicius Junior.

Ca protagonist, Neymar nu mai funcţionează. Cred că naţionala va încerca să-şi câştige ceva independenţă faţă de Neymar în perioada finală de pregătire”, a spus Arnaldo Ribeiro în presa din Brazilia.

ADVERTISEMENT

“Nu mai practică un fotbal extraordinar”

Nu este singurul jurnalist brazilian care merge pe ideea ca Neymar să nu mai fie liderul naţionalei Braziliei. Mauro Cezar Pereira a făcut o paralelă cu situaţia de la PSG, unde atacantul de 30 de ani nu mai este omul numărul 1, rol pe care îl deţine Kylian Mbappe.

“Nu mai este liderul echipei lui de ceva timp, aşa că este natural să nu mai fie un jucător atât de important în naţionala Braziliei. Nu mai practică un fotbal extraordinar acum. E un fotbalist talentat, dar nu mai este imprevizibil şi decisiv.

ADVERTISEMENT

Poate să redevină, dar depinde şi de el, în mare măsură, dar nu ştiu dacă Tite priveşte lucrurile aşa. Va construi din nou echipa în jurul lui? Va sacrifica alţi jucători pentru ca Neymar să simtă în largul lui?, a explicat Mauro Cezar Pereira.

Brazilia vrea titlul mondial după 20 de ani de ratări

Brazilia nu a mai câştigat titlul mondial de 20 de ani, de la turneul final din 2002. Seleco se întoarce în Asia, continentul care i-a adus ultimul succes major, însă până la finală are parte de o grupă dificilă.

ADVERTISEMENT

Pe 24 noiermbrie, Brazilia va debuta la CM 2022, contra Serbiei, pentru ca după patru zile, pe 28 noiembrie, să întâlnească Elveţia. Brazilienii au mai întâlnit cele două naţionale europene şi în grupa de la Mondialul din 2018. În final, pe 2 decembrie, este programat meciul cu selecţionata Camerunului.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Lorient: 1,95 este cota pentru „Neymar marchează oricând în timpul meciului”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: