Fotbal international

Neymar, noi probleme în Franța. Jigniri rasiste adresate unui adversar. Video

30.09.2020 | 13:00
Neymar noi probleme in Franta Jigniri rasiste adresate unui adversar Video
ADVERTISEMENT

Neymar, noi probleme în Franța după ce a fost implicat într-un scandal uriaș cu ocazia meciului dintre PSG și Olympique Marseille, pierdut de parizieni cu 0-1.

Brazilianul adus de la Barcelona a fost atunci eliminat după ce și-a lovit un adversar, pe care l-a acuzat că i-a adresat jigniri rasiste.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au fost făcute publice filmări din care reieșea că și Neymar a fost agresiv verbal cu adversarul său și i-a adus jigniri homofobe. Au apărut acum dovezi video care arată că Neymar ar fi avut încă o victimă la acea partidă.

Neymar, noi probleme în Franța. De unde a început totul

Nominalizat de UEFA în lupta pentru titlul de cel mai bun atacant al anului, alături de Robert Lewandowski și Kylian Mbappe, Neymar nu scapă de probleme în Franța. Totul a început în data de 13 septembrie, când PSG a primit vizita lui Olympique Marseille.

ADVERTISEMENT

Parizienii pierdeau cu 0-1 în fața trupei lui Andre Villas-Boas, însă în centrul atenției se aflau Neymar și Alvaro Gonzalez. Brazilianul a fost eliminat în prelungirile partidei, după ce l-a pălmuit pe Gonzalez, iar ulterior a acuzat pe Twitter că fundașul lui Olympique Marseille i-ar fi adresat jigniri rasiste.

Tirada lui Neymar de pe rețelele de socializare a primit o ripostă rapidă din partea unei televiziuni din Spania, care a descoperit că fotbalistul de la PSG i-ar fi adresat și el jigniri homofobe fundașului advers, pe care l-a și lovit. Astfel, din victimă, Neymar a ajuns să fie și el agresor.

ADVERTISEMENT

Brazilianul riscă o suspendare drastică, deși a primit doar două etape ca urmare a eliminării din finalul meciului. L’Equipe a anunțat că, pentru jignirile homofobe aduse lui Gonzalez, pe care l-a numit „puto maricon”, Neymar poate să fie suspendat chiar și 10 etape.

Cuvinte grele și pentru Hiroki Sakai: „Chinez de rahat!”

Comisiile din Franța deliberează cu privire la incidentele care l-au avut pe Neymar în centru, iar un verdict ar putea fi făcut public pe parcursul acestei săptămâni. Numai că pentru PSG și brazilianul din atacul său, au apărut noi filmări problematice.

ADVERTISEMENT

Spaniolii de la Cadena Ser au făcut rost de un videoclip din care reiese faptul că brazilianul l-ar fi jignit și pe japonezul Hiroki Sakai, în timpul aceluiași meci. Neymar i-ar fi adresat acestuia apelativul „chino de mierda” (trad. chinez de rahat).

Astfel, pe lângă faptul că a jucat o nouă finală de UEFA Champions League, Neymar ar fi izbutit în 2020 să bifeze și „performanța” de a adresa jigniri homofobe și rasiste adversarilor, în același meci. Comisia de Disciplină din Franța ar urma să se întâlnească miercuri, 30 septembrie, pentru noi deliberări în cazul brazilianului.

 

ADVERTISEMENT