Sport

Neymar nu este lăsat să se retragă de la naționala Braziliei. Colegii îl imploră să continue: „Dacă ai juca în Rai, aș muri să te urmăresc”

Brazilienii refuză să ia în calcul retragerea lui Neymar din echipa națională, după ce atacantul lui PSG a declarat că ultimul său turneu final va fi Cupa Mondială din Qatar.
13.10.2021 | 09:59
Neymar nu este lasat sa se retraga de la nationala Braziliei Colegii il implora sa continue Daca ai juca in Rai as muri sa te urmaresc
ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Neymar a luat prin surprindere pe toată lumea. Superstarul brazilian a anunțat că vrea să se retragă de la prima reprezentativă după Campionatul Mondial de anul viitor. Coechipierii din „Selecao” nici nu vor să audă de așa ceva.

Atacantul în vârstă de 29 de ani a fost integralist în ultimul meci jucat de naționala lui Tite în preliminariile lui World Cup 2022. Brazilia a remizat nul în Columbia. dar e în continuare pe primul loc în grupa de calificare, cu 28 de puncte, șase mai multe decât rivala Argentina.

ADVERTISEMENT

Pentru majoritatea fotbaliștilor lui Tite, rezultatul de la Barranquilla a fost mai puțin important. Pe aproape toți i-a interesat viitorul lui Neymar, pe care speră să îl convingă să rămână la echipa națională, chiar și după turneul final de anul viitor.

Neymar e implorat să nu se retragă din naționala Braziliei

La finalul meciului cu Columbia, Neymar a plecat fără să vorbească cu jurnaliștii, dar coechipierii săi s-au înghesuit la declarații. Prieten bun al superstarului, Thiago Silva consideră că asupra „decarului” se pune o presiune suplimentară și nefondată.

ADVERTISEMENT

„Uităm câte lucruri face pe teren și ne concentrăm pe ceea ce nu e important. E suficientă presiunea pe care o pune singur asupra lui. Sper din tot sufletul să nu își piardă entuziasmul, este un puști extrem de special. Când e fericit și face ceea ce îi place, joacă excepțional. Face din noi o echipă mai bună”, a declarat Silva, la o conferință de presă.

Thiago Silva, care împotriva Columbiei a bifat selecția cu numărul 100, a postat și pe rețelele de socializare un mesaj de încurajare pentru Neymar: „Dacă ai nevoie de un sprijin, să știi că voi fi mereu aici. Familia Silva te iubește”, a scris fundașul lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

„Dacă ai juca în Rai, aș muri să te urmăresc”

Fred îl roagă și el pe Neymar să continue la echipa națională: „Vrem să fie alături de noi mulți ani de acum înainte. Dar e greu să vorbești în locul altcuiva. Unii oameni au parte de o presiune uriașă.

Nu e vorba doar de Neymar. I se întâmplă și lui Messi și lui Cristiano Ronaldo. Noi îl vrem aici. E unul dintre cei mai buni din istoria Braziliei”, a declarat mijlocașul lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Cel mai emoționat mesaj transmis lui Neymar a fost probabil însă cel al lui Richarlison. Atacantul lui Everton e accidentat, dar a postat o imagine în care câțiva fani brazilieni afișau un banner pe care scria „Neymar, dacă ai juca în Rai, aș muri să te urmăresc”.

Neymar nu traversează deloc o perioadă bună la echipa națională, după ce în vara a ratat primul său trofeu cu „Selecao”, Copa America. În meciul cu Columbia, deși a jucat 90 de minute, starul lui PSG a dat 17 pase greșite. La Barranquilla, Neymar a părut lent în mișcări și rareori a reușit să îi depășească prin dribling pe fundașii adverși.

Presa braziliană e de părere că atacantul nu ar trebui convocat pentru acțiunea din noiembrie, deoarece are nevoie de odihnă. Multipla campioană mondială va juca atunci returul cu Columbia și derby-ul cu Argentina. Până atunci, fotbaliștii lui Tite au meci cu Urugay, vineri, 15 octombrie, de la ora 03:30.

ADVERTISEMENT
Tags: