Fotbal international

Neymar, posibil adversar al României la Jocurile Olimpice. Kylian Mbappe, blocat de PSG. Campioana Ligue 1, scrisoare către Federație

03.03.2020 | 15:59
Neymar posibil adversar al Romaniei la Jocurile Olimpice Kylian Mbappe blocat de PSG Campioana Ligue 1 scrisoare catre Federatie
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Braziliene de Fotbal, Rogerio Caboclo, a demarat tratativele cu echipele la care joacă cei mai importanți fotbaliști brazilieni, în vederea prezenței la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Neymar, starul lui PSG, este principala „țintă” pentru Federație, alături de Vinicius Jr, Rodrygo și Reinier Jesus, toți de la Real Madrid.


UPDATE, 3 martie, 15:44. România scapă de un potențial rival de temut în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din vara acestui an. Kylian Mbappe, cel care inițial a fost pe lista preliminară a Franței pentru Jocurile Olimpice, nu va mai ajunge în Japonia.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la L’Équipe, campioana Franței, PSG, a trimis o scrisoare către Federația de Fotbal Franceză în care anunță că Mbappe nu va fi lăsat să participe la Jocurile Olimpice întrucât evenimentul nu face parte dintr-o dată oficială a FIFA.


Neymar ar putea fi adversarul României la JO

E chipa națională de fotbal a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice datorită prezenței în semifinale la Campionatul European din vara anului 2019 și la Tokyo ar putea întâlni cei mai importanți fotbaliști ai planetei.

ADVERTISEMENT

Rogerio Caboclo, președintele Federației din Brazilia, a demarat tratativele pentru a convinge cluburile la care sunt legitimați cei mai importanți jucători să le permite acestora prezența la Jocurile Olimpice, iar Neymar este principala „țintă”.

Alături de starul lui PSG, care ar fi unul dintre cei trei fotbaliști născuți după 1 ianuarie 1997, pe lista brazilienilor s-ar mai putea regăsi Venicius Jr. Rodrygo și Reinier Jesus, jucători legitimați la Real Madrid.

ADVERTISEMENT
  • Jocurile Olimpice nu se află pe lista competițiilor FIFA, motiv pentru care cluburile pot refuza convocările jucătorilor

Mbappe este pe lista Franței

Kylian Mbappe, campion mondial cu prima reprezentativă a Franței în 2018, se află, conform Le Parisien, pe lista preliminară alcătuită de selecționer naționalei olimpice „Cocoșului Galic” pentru evenimentul de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Totuși, președintele Federației Franceze, Noel La Graet, recunoaște că PSG ar putea refuza să îl lase pe Mbappe la Jocurile Olimpice, pentru a evita o posibilă accidentare a jucătorului.

Vrem foarte mult să facă parte din echipa olimpică, dar suntem conștienți că cei de la PSG ar putea refuza să îl lase pe Mbappe pentru a-l proteja, cu siguranță că ei nu își doresc ca Mbappe să joace în toate competițiile”, a declarat Noel La Graet.

Alături de România, Argentinia și Brazilia, la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor mai participa selecționate puternice ale Lumii, precum Spania, campioană europeană la U21 sau Germania.

Echipele calificate la Jocurile Olimpice:

  • Europa: România, Germania, Spania, Franţa
  • Oceania: Noua Zeelandă
  • Africa: Egipt, Coasta de Fildeş, Africa de Sud
  • Asia: Japonia (ţară gazdă), Arabia Saudită, Coreea de Sud, Australia
  • America de Sud: Argentina, Brazilia
  • America de Nord: 2 echipe stabilite după turneul programat în perioada 20 martie – 1 aprilie
ADVERTISEMENT