Sport

Neymar, omul meciului în Brazilia – Chile 4-0! Ce cadou i-a făcut lui Philippe Coutinho

Neymar a prins un loc în primul "11" al Braziliei pentru meciul cu Chile, din preliminariile CM 2022, chiar dacă ultimele lui evoluţii la PSG au fost modeste.
24.03.2022 | 22:35
Neymar omul meciului in Brazilia  Chile 40 Ce cadou ia facut lui Philippe Coutinho
Neymar, în tricoul Braziliei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-03-2022
01:38

Neymar, gol şi pasă decisivă în Brazilia - Chile 4-0

Neymar a reuşit să iasă la rampă în Brazilia – Chile 4-0, după ce s-a spus că ar putea să înceapă meciul pe banca de rezerve. Titular, starul lui PSG a deschis scorul, din penalty, în minutul 44, ca mai apoi, după 120 de secunde, să-i paseze decisiv lui Vinicius Junior.

După pauză, Neymar a ieşit din nou în evidenţă cu un gest care i-a adus multe cuvinte de laudă pe reţelele de socializare. În minutul 70, Brazilia a primit al doilea penalty, însă fotbalistul de 30 de ani l-a lăsat pe Philippe Coutinho să bată lovitura de la 11 metri. Jucătorul lui Aston Villa a executat perfect şi a dus scorul al 3-0. Richarlison a închis tabela, în primul minut al prelungirilor.

La finalul partidei, Neymar a primit nota 8,7, pe aplicaţia FotMob, care l-a desemnat drept omul meciului Brazilia – Chile 4-0. 

24-03-2022
22:50

Neymar a prins echipa de start a Braziliei

Chiar dacă presa internaţională susţinea că Neymar ar putea să nu fie titular în Brazilia – Chile, Tite a decis să-l folosească din primul minut al meciului din preliminariile CM 2022. 

Starul lui PSG este coleg în atacul Braziliei, în meciul cu Chile, cu Antony (Ajax), Lucas Paqueta (Lyon) şi Vinicius Junior (Real Madrid).

Pe 25 martie încep ultimele două runde de confruntări în America de Sud pentru calificarea la Campionatului Mondial din Qatar. Brazilia va primi acasă echipa națională a lui Chile.

Neymar, posibil rezervă în meciul dintre Brazilia și Chile

Brazilianul de 30 de ani s-a întors în Brazilia pentru antrenamentele dinaintea confruntărilor cu Chile și Bolivia. Totuși, declinul său în ceea ce privește performanțele pune sub semnul întrebării dacă va fi ales în primul “11” în meciul de vineri, potrivit Football-Espana.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2021-2022 nu a fost unul foarte prosper pentru Neymar, care și-a dezamăgit fanii prin seceta de goluri. În ultimele șapte confruntări în tricoul lui Paris Saint-Germain, după o perioadă de accidentare de două luni și jumătate, n-a marcat decât de două ori.

De asemenea, brazilianului i s-a imputat şi eliminarea lui PSG din Liga Campionilor, după dubla cu Real Madrid, chiar dacă a pasat decisiv la ambele goluri marcate de Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Cine i-ar putea lua locul lui Neymar în primul “11”

Naționala Braziliei se bucură de câțiva atacanți de elită, precum Gabriel Jesus sau Vinicius Junior, dar și de alți jucători care pot fi aleși ca titulari pe poziția de atacant. Este vorba de Richarlison, Raphinha, Everton sau Gabriel Martinelli.

În orice caz, prezența naționalei Braziliei la Campionatului Mondial din Qatar este asigurată. Brazilia ocupă primul loc în clasamentul calificărilor, având 39 de puncte, fiind în fața Argentinei cu patru puncte.

ADVERTISEMENT

Neymar și Lionel Messi, huiduiți după eliminarea lui PSG din Liga Campionilor

La fel ca și fostul coleg al său de la Barcelona, Neymar a fost huiduit de către suporterii parizieni în meciul contra Bordeaux. Suporterii nervoși au recurs chiar și la amenințări la adresa jucătorilor considerați „vinovați” de eșecul de la Madrid.

De asemenea, Jerome Rothen, fostul jucător a lui PSG, a dat vina pe cei doi atacanți pentru nereușita cu Real Madrid. El a zis: “În opinia mea, Neymar şi Messi sunt responsabili pentru această înfrângere. Era rolul lor să-şi asume responsabilitatea în joc.

ADVERTISEMENT

Pe cine să ataci? Doar nu o să-i atacăm pe Verratti, Danilo, Paredes sau Mbappe. Mă iau de ăştia doi mercenari. Asta e realitatea. Messi s-a plimbat pe teren. A făcut efort pentru 10 metri. Modric l-a dominat clar”.

Apoi, referindu-se la Neymar, a spus: „Celălalt mă şi irită să-i pronunţ numele, a pierdut toate mingile. A fost dezastru. A jucat în mai puţin de 50% din meciurile lui PSG. Când e pe teren, îşi caută mereu scuza că abia a revenit după o accidentare. Nu, nu mai avem timp. Ar trebui să fie ultima seară în care ai fost pe teren”.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Lorient: 6,75 este cota pentru „3-0 scor corect”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: