Cele mai citite

Neymar, la un pas să ajungă în Rusia! Cum a picat transferul la Lokomotiv Moscova

Neymar este cel mai scump fotbalist din istorie, după ce s-a transferat la PSG. Internaţionalul brazilian a fost aproape de a ajunge în Europa în urmă cu zece ani.
Autori: Ionut Neamţu, Razvan Nicolae | 09.02.2018 | 11:11
Neymar, la un pas să ajungă în Rusia! Cum a picat transferul la Lokomotiv Moscova

Neymar ar fi putut să ajungă în Europa în 2008, însă transferul său la Lokomotiv Moscova a picat din cauza sumei pe care a cerut-o Santos. Fostul preşedinte al moscoviţilor a susţinut că brazilianul nu s-ar fi putut adapta la fotbalul din Rusia.

Ne-am gândit serios dacă ar fi meritat să-l transferăm pe Neymar. Am vrut să-l luăm, scouterii noştri l-au monitorizat şi l-au apreciat, dar au existat îndoieli serioase. În primul rând, era prea tânăr. În al doilea rând, nu ştiam dacă se va adapta în Rusia. Era foarte fragil, un băiat subţirel. În plus, cereau o mulţime de bani pentru el, aşa că nu am vrut să riscăm. Nu-mi aduc aminte exact preţul cerut, dar era undeva la zece milioane de euro. Trebuie să fii foarte atent înainte să plăteşti asemenea sume de bani pentru un tânăr jucător de pe alt continent”, a declarat Nikolai Naumov, fostul preşedinte al celor de la Lokomotiv Moscova.

Gatagov a fost mai important decât Neymar

Fostul oficial a mai susţinut că un alt motiv a fost acela că îşi doreau să-l promoveze pe Alan Gatagov, produs al centrului de copii şi juniori al clubului. “În acel moment nu părea o decizie rea să avem încredere în Gatagov”. Mijlocaşul ofensiv de 27 de ani a bifat doar 48 de prezenţe în tricoul lui Lokomotiv Moscova, iar în prezent evoluează pentru Levadia Tallinn.

Neymar a ajuns în 2013 la Barcelona, iar în vara trecută a devenit cel mai scump fotbalist din istorie. Internaţionalul brazilian s-a transferat la PSG, după ce francezii au plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro a jucătorului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!