Neymar, la un pas să ajungă în Rusia! Cum a picat transferul la Lokomotiv Moscova

Ionut Neamţu    Razvan Nicolae   
in Fotbal international
09/02/2018, 11:11
Neymar, la un pas să ajungă în Rusia! Cum a picat transferul la Lokomotiv Moscova

Neymar ar fi putut să ajungă în Europa în 2008, însă transferul său la Lokomotiv Moscova a picat din cauza sumei pe care a cerut-o Santos. Fostul preşedinte al moscoviţilor a susţinut că brazilianul nu s-ar fi putut adapta la fotbalul din Rusia.

Ne-am gândit serios dacă ar fi meritat să-l transferăm pe Neymar. Am vrut să-l luăm, scouterii noştri l-au monitorizat şi l-au apreciat, dar au existat îndoieli serioase. În primul rând, era prea tânăr. În al doilea rând, nu ştiam dacă se va adapta în Rusia. Era foarte fragil, un băiat subţirel. În plus, cereau o mulţime de bani pentru el, aşa că nu am vrut să riscăm. Nu-mi aduc aminte exact preţul cerut, dar era undeva la zece milioane de euro. Trebuie să fii foarte atent înainte să plăteşti asemenea sume de bani pentru un tânăr jucător de pe alt continent”, a declarat Nikolai Naumov, fostul preşedinte al celor de la Lokomotiv Moscova.

Gatagov a fost mai important decât Neymar

Fostul oficial a mai susţinut că un alt motiv a fost acela că îşi doreau să-l promoveze pe Alan Gatagov, produs al centrului de copii şi juniori al clubului. “În acel moment nu părea o decizie rea să avem încredere în Gatagov”. Mijlocaşul ofensiv de 27 de ani a bifat doar 48 de prezenţe în tricoul lui Lokomotiv Moscova, iar în prezent evoluează pentru Levadia Tallinn.

Neymar a ajuns în 2013 la Barcelona, iar în vara trecută a devenit cel mai scump fotbalist din istorie. Internaţionalul brazilian s-a transferat la PSG, după ce francezii au plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro a jucătorului.

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo – Voluntari 2-1. Video! Vezi rezumatul. “Câinii”, pe primul loc

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.