Neymar riscă 6 ani de închisoare pentru “corupţie în afaceri” şi “înşelăciune”

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în PSG
31/10/2018, 18:44
Neymar riscă 6 ani de închisoare pentru “corupţie în afaceri” şi “înşelăciune” GALERIE FOTO
Neymar riscă 6 ani de închisoare pentru "corupţie în afaceri" şi "înşelăciune"

Neymar riscă până la 6 ani de închisoare pentru “corupţie în afaceri” şi “înşelăciune!” Este anunțul făcut de magistratul care judecă speța cu privire la transferul jucătorului brazilian de la Santos la Barcelona în anul 2013. Autoritățile spaniole susțin că părțile implicate în transfer au declarat că valoarea tranzacției a fost de 57,1 milioane de euro, însă în realitate Neymar a costat 88,2 milioane.

În același caz mai sunt implicați, pe lângă Neymar, părinții lui, fostul dar și actualul președinte al Barcelonei, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu. Pe lângă aceștia, vor fi trase la răspundere cele 2 cluburi care au încheiat tranzacția, Santos și Barcelona și președintele clubului brazilian, Odilio Rodrigues Filho. Totul a pornit de la o plângere formulată de DIS, un grup brazilian care a deținut o parte din drepturile jucătorului. Jose Maria Vazquez Honrubia, judecătorul care a preluat cazul, a declarat că Neymar riscă o pedeapsă cuprinsă între 4 și 6 ani de închisoare pentru “corupţie în afaceri” şi “înşelăciune.”

Neymar ar putea fi condamnat la 6 ani de închisoare

Încă nu este clar când va începe procesul care are ca obiect transferul lui Neymar de la Santos la Barcelona în anul 2013. Chiar dacă magistrații spanioli au decis că jucătorul brazilian trebuie judecat, aceștia nu au stabilit încă un termen pentru proces. În plus, având în vedere faptul că pedeapsa pe care Neymar o poate primi este de 6 ani de închisoare, cazul trebuie să ajungă pe masa unui complet de 3 judecători, ceea ce va prelungi și mai mult durata procesului.

Grupul brazilian care a formulat plângerea susține că a primit 6,8 milioane de euro din transferul lui Neymar, însă acuză cele 2 cluburi că au ascuns valoarea reală a tranzacției și i-au provocat pierderi. Procurorii au cerut o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru Neymar, care susține că el nu a comis nicio ilegalitate și doar a avut încredere în deciziile tatălui său, care îi este agent.

Închide ×