Sport

Neymar și-a aflat suspendarea pentru eliminarea din partida cu Marseille. Video

16.09.2020 | 23:58
Neymar sia aflat suspendarea pentru eliminarea din partida cu Marseille Video
ADVERTISEMENT

Neymar riscă o suspendare record. Brazilianul lui PSG a fost eliminat în prelungirile partidei pe care echipa sa a pierdut-o duminică în fața celor de la Olympique Marseille. Atacantul s-a aflat într-un permanent conflict cu Alvaro Gonzalez, pe care l-a acuzat de rasism. Totul a culminat în ultimele minute ale meciului, când jucătorii celor două echipe s-au încăierat iar arbitrul a acordat cinci cartonașe roșii.

Atât în timpul partidei, când Neymar s-a plâns arbitrilor, cât și după meci, atunci când a postat pe Twitter despre incidente, brazilianul l-a acuzat pe Alvaro Gonzalez, jucătorul celor de la Marseille, că i-a adresat jigniri rasiste. Spaniolul în vârstă de 30 de ani s-a șicanat cu Neymar încă din startul meciului.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei desfășurate de oficialii din Franța, ies la suprafață noi amănunte din conflictul celor doi. Deși l-a acuzat de rasism pe spaniolul de la Marseille, Neymar nu ar fi nici el ușă de biserică. Brazilianul i-ar fi adresat insulte homofobe grave adversarului său, iar acum riscă o suspendare de lungă durată.

UPDATE 16 septembrie, ora 23:44 / Deși presa franceză specula faptul că Neymar va fi suspendat 7 etape după ce l-a pălmuit pe Alvaro Gonzalez în timpul partidei cu Marseille, brazilianul a scăpat ieftin, fiind sancționat de Comisia de Disciplină doar cu două etape. După incidentele din timpul partidei PSG – Marseille, în care s-au acordat 5 cartonașe roșii și 17 cartonașe galbene, s-au dictat în total 14 etape de suspendare.

ADVERTISEMENT
  • Layvin Kurzawa (PSG) – 6 etape;
  • Jordan Amavi (Marseille) – 3 etape;
  • Neymar (PSG) – 2 etape;
  • Paredes (PSG) – 2 etape;
  • Darío Benedettto (Marseille) – o etapă;

Neymar riscă o suspendare record pentru jigniri homofobe. Ce i-a zis lui Alvaro Gonzalez

După incidentele de duminică, Neymar a fost extrem de supărat și s-a lansat într-o serie de atacuri pe Twitter, fiind susținut și de clubul PSG. Brazilianul l-a acuzat pe Gonzalez că l-a numit „maimuță” și a afirmat că „singurul lucru pe care îl regret este că nu l-am lovit pe prostul acela în față”

ADVERTISEMENT

Francezii de la RMC Sport au descoperit că o televiziune din Spania a analizat contrele în care au fost implicați cei doi fotbaliști, iar Neymar nu a dat nici el înapoi atunci când a venit vorba despre insulte. Fostul fotbalist de la FC Barcelona i s-ar fi adresat lui Gonzalez folosind apelativul „puto maricon”, unul extrem de ofensator în limba spaniolă și cu puternice conotații homofobe.

Videoclipul însoțit de subtitrările celor de la GOL, televiziunea spaniolă pe care o citează francezii, este acum în centrul atenției pe social media, iar fanii lui Olympique Marseille chiar au creat un hashtag împotriva fotbalistului de la PSG. Hashtagul de pe Twitter „#NeymarHomophobe” a fost printre cele mai populare din Franța, în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Ce suspendare riscă Neymar după scandalul de duminică

Comisia de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța va trebui să ia cât mai curând o decizie în cazul lui Neymar. Suspendarea despre care se vorbea până la apariția imaginilor în care acesta îl jignește pe fotbalistul lui Marseille era una de șapte etape. Această suspendare ar fi aferentă unei eliminări provocate de lovirea intenționată a unui adversar.

Alvaro Gonzalez, pe de altă parte, riscă și el o pedeapsă care îl va obliga să nu joace timp de 10 etape dacă cei de la LFP vor decide că acuzele lui Neymar sunt justificate și că spaniolul a folosit jigniri rasiste. Având în vedere că regulamentul din Franța este foarte drastic în privința insultelor homofobe sau rasiste, este foarte posibil ca și pedeapsa lui Neymar să fie una mai mare de șapte etape.

Mai mult decât atât, cum Neymar nu s-a rezumat doar la a-și jigni adversarul, ci l-a și lovit pe acesta, este foarte probabil ca suspendarea brazilianului să fie mai aspră decât cea pe care o va primi Gonzalez. Altfel spus, superstarul venit la Paris de la FC Barcelona riscă să stea mai mult de 10 etape departe de gazon.

ADVERTISEMENT
Tags: