Sport

Neymar, risipă de bani pentru PSG! Suma fabuloasă investită de clubul francez în jucătorul brazilian

Neymar a semnat cu PSG în 2017, devenind cel mai scump transfer din istorie. I-a costat de atunci pe parizieni o sumă fabuloasă, de peste jumătate de miliard de euro.
05.09.2021 | 19:39
Neymar risipa de bani pentru PSG Suma fabuloasa investita de clubul francez in jucatorul brazilian
ADVERTISEMENT

Paris Saint-Germain l-a transferat pe Neymar în 2017, plătind cele 222 de milioane de euro care erau stipulate ca și clauză de reziliere în contractul său cu FC Barcelona.

Această clauză a făcut din brazilian cel mai scump transfer din istoria fotbalului, un record care încă se menține.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ziarul spaniol El Mundo a avut acces exclusiv la sumele totale ale transferului și, pe baza raportărilor lor, a constatat că întreaga operațiune a costat clubului parizian aproape 500 de milioane de euro.

Neymar, risipă de bani pentru PSG

Contractul, semnat la 3 august 2017 stabilea un salariu anual de 43 de milioane de euro, pentru următoarele cinci sezoane. În plus, a fost adăugată un al șaselea sezon, pentru care va primi suma de 50 de milioane euro dacă rămâne la club, cu tot cu bonsuri.

ADVERTISEMENT

Contractul a inclus, de asemenea, o reînnoire automată la sfârșitul perioadei pentru încă un sezon, până la 30 iunie 2023, această clauză putând fi pusă în vigoare doar de către jucătorul brazilian.

La dată de 8 mai 2020, Neymar a semnat prelungirea contractului cu PSG până în 2025. Conform El Mundo, această reînnoire s-a bazat pe condiții financiare similare cu cele din ultimul an al contractului său anterior. Jucătorul ar fi cedat toate drepturile de imagine legate de PSG.

ADVERTISEMENT

În cele 4 sezoane petrecute până acum la PSG, Neymar a jucat 117 partide în toate competițiile, marcând 87 de goluri și oferind 52 de assist-uri.

Brzazilianul a contribuit serios la cucerirea a numeroase trofee interne, dar nu și-a putut ajuta echipa să-și atingă marele obiectiv, câștigarea Champions League. A fost aproape în 2020, dar PSG a pierdut finala cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Finalul „războiului” dintre FC Barcelona și Neymar

Neymar a dat-o în judecată pe Barcelona pentru plata integrală a primei negociate, în 2016, pentru prelungirea contractului până în 2021. De cealaltă parte, Barcelona l-a dat în judecată pe atacantul brazilian pentru a restitui prima tranșă de 20,75 milioane de e euro, primită înainte ca acesta să semneze cu PSG.

Potrivit AFP, cele două părți au ajuns la un acord pentru „a stinge” litigiile „pe cale amiabilă”.

În iunie 2020, justiția spaniolă l-a somat pe Neymar să restituie Barcelonei 6,79 milioane de euro. Potrivit motivării instanței, Neymar „nu avea dreptul să primească suma” pe care o cerea, deoarece și-a reziliat contractul cu Barcelona înainte ca acesta să expire.

Ulterior, Neymar a acționat-o din nou în instanță pe Barcelona, pentru a primi trei milioane de euro, sumă aferentă ultimei sale luni la formația catalană înainte să semneze cu PSG.

ADVERTISEMENT