Sport

Neymar, risipă de bani pentru PSG! Suma fabuloasă investită de clubul francez în jucătorul brazilian

Neymar a semnat cu PSG în 2017, devenind cel mai scump transfer din istorie. I-a costat de atunci pe parizieni o sumă fabuloasă, de peste jumătate de miliard de euro.
05.09.2021 | 19:39
Neymar, risipă de bani pentru PSG! Suma fabuloasă investită de clubul francez în jucătorul brazilian
ADVERTISEMENT

Paris Saint-Germain l-a transferat pe Neymar în 2017, plătind cele 222 de milioane de euro care erau stipulate ca și clauză de reziliere în contractul său cu FC Barcelona.

Această clauză a făcut din brazilian cel mai scump transfer din istoria fotbalului, un record care încă se menține.

Cu toate acestea, ziarul spaniol El Mundo a avut acces exclusiv la sumele totale ale transferului și, pe baza raportărilor lor, a constatat că întreaga operațiune a costat clubului parizian aproape 500 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Neymar, risipă de bani pentru PSG

Contractul, semnat la 3 august 2017 stabilea un salariu anual de 43 de milioane de euro, pentru următoarele cinci sezoane. În plus, a fost adăugată un al șaselea sezon, pentru care va primi suma de 50 de milioane euro dacă rămâne la club, cu tot cu bonsuri.

Contractul a inclus, de asemenea, o reînnoire automată la sfârșitul perioadei pentru încă un sezon, până la 30 iunie 2023, această clauză putând fi pusă în vigoare doar de către jucătorul brazilian.

ADVERTISEMENT

La dată de 8 mai 2020, Neymar a semnat prelungirea contractului cu PSG până în 2025. Conform El Mundo, această reînnoire s-a bazat pe condiții financiare similare cu cele din ultimul an al contractului său anterior. Jucătorul ar fi cedat toate drepturile de imagine legate de PSG.

În cele 4 sezoane petrecute până acum la PSG, Neymar a jucat 117 partide în toate competițiile, marcând 87 de goluri și oferind 52 de assist-uri.

ADVERTISEMENT

Brzazilianul a contribuit serios la cucerirea a numeroase trofee interne, dar nu și-a putut ajuta echipa să-și atingă marele obiectiv, câștigarea Champions League. A fost aproape în 2020, dar PSG a pierdut finala cu Bayern Munchen.

Finalul „războiului” dintre FC Barcelona și Neymar

Neymar a dat-o în judecată pe Barcelona pentru plata integrală a primei negociate, în 2016, pentru prelungirea contractului până în 2021. De cealaltă parte, Barcelona l-a dat în judecată pe atacantul brazilian pentru a restitui prima tranșă de 20,75 milioane de e euro, primită înainte ca acesta să semneze cu PSG.

ADVERTISEMENT

Potrivit AFP, cele două părți au ajuns la un acord pentru „a stinge” litigiile „pe cale amiabilă”.

În iunie 2020, justiția spaniolă l-a somat pe Neymar să restituie Barcelonei 6,79 milioane de euro. Potrivit motivării instanței, Neymar „nu avea dreptul să primească suma” pe care o cerea, deoarece și-a reziliat contractul cu Barcelona înainte ca acesta să expire.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Neymar a acționat-o din nou în instanță pe Barcelona, pentru a primi trei milioane de euro, sumă aferentă ultimei sale luni la formația catalană înainte să semneze cu PSG.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik