Fotbal international

Neymar a spus da Barcelonei! A acceptat reducerea de salariu şi va semna pe cinci ani

25.06.2019 | 11:11
Neymar a spus da Barcelonei A acceptat reducerea de salariu si va semna pe cinci ani

Brazilianul Neymar a spus da Barcelonei! Dorinţa sa enormă de a reveni în echipa şi pe stadionul unde s-a simţit cu adevărat fericit a primat înaintea oricăror aspecte economice. Jucătorul plecat în 2017 la PSG pe baza clauzei de eliberare în valoare de 222 milioane euro, nu a mai fost interesat de salariu, de faptul că va pierde revenind la Barcelona aproape jumătate din ceea ce câştiga la Paris şi a spus da fără nici o condiţie.

Neymar s-a înţeles cu Barcelona pentru cinci ani. Va avea jumătate din salariul de la PSG

O atitudine care ascunde în ea şi acea penitenţă pentru greşeala făcută în 2017 şi care vrea să demonstreze atât faptul că pentru el la acest moment este relansarea carierei la nivelul avut când juca alături de Leo Messi cât şi că are în suflet această dorinţă de revenire, că o doreşte cu adevărat. O atitudine apreciată de conducerea Barcelonei, care i-a oferit un contract pe cinci ani.

Neymar are acum 27 de ani, deci va fi al Barcelonei până la 32 de ani. La PSG primea 36,8 milioane euro net anual, fiind al doilea jucător din lume după Leo Messi ca salariu. Revenind la Barcelona va trebui să se mulţumească doar cu 24 de milioane euro pe an, o reducere drastică, dar la care brazilianul nu a avut nici o obiecţie.

Neymar Barcelona. Jucătorul vrea să revină unde s-a simţit cu adevărat fericit

Neymar a renunţat la procesul din 2017

Şefii Barcelonei au fost convinşi să declanşeze operaţiunea de readucere a lui Neymar atât la insistenţele lui Leo Messi, dar şi ca urmare a faptului că brazilianul şi-a retras acea acţiune penală prin care solicita în 2017 plata a 25 de milioane de euro bonus de fidelitate faţă de catalani, aceştia considerând că prin plecarea la Paris nu se mai putea vorbi de fidelitate.

Neymar ar fi ajuns şi la varianta Real Madrid, care îi oferea 30 de milioane salariu net, numai dacă Barcelona i-ar fi închis uşa în nas. Aşa, abia acum începe greul, pentru că se ştie că relaţiile PSG – Barcelona sunt precum câinele cu pisica şi nu va fi deloc uşor să se găsească o cale de a se ajunge la acord, mai ales dacă PSG, prevalându-se de faptul că jucătorul e sub contrat până în 2022, nu va renunţa a cere 250 milioane euro bani, fără nici un jucător la schimb!