Neymar şi Barcelona, acuzaţi de fostul preşedinte al lui Santos! “A primit bani înaintea meciului”

Razvan Nicolae   
în La Liga
07/05/2018, 14:50
Neymar şi Barcelona, acuzaţi de fostul preşedinte al lui Santos! “A primit bani înaintea meciului”
Neymar, în meciul Santos - Barcelona 0-4

Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro a fost preşedintele lui Santos între 2009 şi 2013. Brazilianul a murit în 2016 şi a lăsat o scrisoare postumă, în care îi acuză pe oficialii Barcelonei că l-au contactat pe Neymar înaintea finalei Campionatului Mondial al Cluburilor din 2011, când catalanii au jucat împotriva fostei echipe a vedetei lui PSG.

“Nici Santos şi nici eu nu am primit vreo informaţie sau document care să ateste că tatăl lui Neymar a ajuns la o înţelegere cu Barcelona, înainte de finala de la Yokohama. Santos a jucat atunci cu un jucător care a primit bani de la adversari, ceea ce a influenţat prestaţia lui Neymar. Nu mai era jucătorul care să dribleze, era cu gândul doar la plecare”, a scris Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro.

Controverse în transferul lui Neymar de la Santos la Barcelona

Neymar s-a transferat de la Santos la Barcelona în vara anului 2013, când catalanii au plătit 88,2 milioane de euro. La un an după transfer a apărut informaţia conform căreia, starul brazilian a primit zece milioane de euro din partea clubului de pe “Camp Nou” cu şase zile înaintea finalei Campionatului Mondial al Cluburilor. Barcelona a învins-o pe Santos în ultimul act al competiţiei, scor 4-0.

Închide ×