Fotbal international

Neymar și Mbappe i-au cerut lui Ovidiu Hațegan să-l elimine pe Colțescu! „Regulamentul UEFA permite asta”

09.12.2020 | 10:38
Neymar si Mbappe iau cerut lui Ovidiu Hategan sal elimine pe Coltescu Regulamentul UEFA permite asta
ADVERTISEMENT

Scandalul de rasism provocat de Sebastian Colțescu la partida PSG – Bașakșehir, din grupele Ligii Campionilor, ține prima pagină a ziarelor din întreaga lume, însă amploarea evenimentului ar fi putut fi diminuată dacă centralul Ovidiu Hațegan ar fi dat curs solicitării superstarurilor Neymar și Mbappe.

Meciul PSG – Bașakșehir a fost întrerupt în minutul 20 din cauză că Sebastian Colțescu l-ar fi numit „,negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al oaspeților, jucătorii turci plecând la vestiare și nemaidorind să reia partida.

ADVERTISEMENT

Acuzele de rasism la adresa lui Colțescu au stârnit reacții diverse, de la politicieni, oficiali, sportivi, antrenori sau foști arbitri și până la președintele turc Ercep Erdogan sau la Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Franța.

Neymar și Mbappe i-au cerut lui Ovidiu Hațegan să-l elimine pe Sebastian Colțescu!

Scandalul provocat de remarcile rasiste ale lui Sebastian Colțescu la adresa lui Pierre Webo ar fi putut fi evitat dacă centralul Ovidiu Hațegan ar fi dat curs cererii jucătorilor francezi, în frunte cu Neymar și Mbappe, de a-l eliminat pe arbitrul de rezervă.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului francez L’Equipe, starurile lui PSG i-ar fi cerut lui Hațegan pe un ton calm, dar insistent, să-l dea afară pe Sebastian Colțescu, arătând cu mâna în direcția acestuia.

„Dacă el rămâne, noi refuzăm să mai jucăm. Trebuie eliminat!”, i-ar fi spus Mbappe lui Hațegan, potrivit L’Équipe. Francezul a fost completat imediat de Neymar, care a continuat pe aceeași direcție: „Cu el aici, noi nu mai jucăm!”.

ADVERTISEMENT

Cum Ovidiu Hațegan a refuzat să accepte solicitarea jucătorilor francezi, aceștia s-au solidarizat cu adversarii lor și au părăsit terenul, partida fiind întreruptă definitiv până în această seară. Ea se va relua de la ora 19:55, dar va fi condusă de o altă brigadă de arbitri, cu olandezul Danny Makkelie va fi la centru.

Ion Crăciunescu spune că Hațegan îl putea elimina pe Colțescu: „Regulamentul UEFA îi permitea”

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu este de părere că Ovidiu Hațegan ar fi putut lua decizia de a-l elimina pe arbitrul de rezervă, Regulamentul UEFA permițându-i acest lucru. Dacă ar fi făcut-o, situația s-ar fi detensionat, iar meciul s-ar fi jucat în continuare.

ADVERTISEMENT

”Dacă un arbitru de centru, pe parcursul unui meci, consideră că unul dintre colegii săi nu-și face corect treaba, atunci el poate să-l dea afară din teren. Regulamentul UEFA permite asta.

Așa putea proceda și Hațegan și sunt convins că jucătorii ar fi fost de acord să continue meciul. Când a auzit ce a spus Colțescu și când a văzut ce scandal s-a pornit, Hațegan putea lua o astfel de decizie.

Ce dacă-l elimina pe Colțescu? Ce, nu au mai fost meciuri care s-au jucat fără arbitru de rezervă? Nu era nicio problemă. Și, repet, eu cred că meciul continua dacă Hațegan îl dădea afară pe Colțescu”, a declarat Ion Crăciunescu la Digisport.

ADVERTISEMENT