Sport

Neymar și vestea care le dă fiori brazilienilor! Ce are de gând superstarul lui PSG: „În curând va spune adio!”

Neymar (30 de ani) ia în calcul să renunțe la naționala Braziliei după Mondialul din Qatar. Superstarul lui PSG nu vrea să facă însă acest lucru până nu va doborî recordul de goluri al lui Pele (77).
21.06.2022 | 11:28
Neymar si vestea care le da fiori brazilienilor Ce are de gand superstarul lui PSG In curand va spune adio
Neymar (30 de ani) ia în calcul să se retragă de la echipa națională a Braziliei. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Neymar vrea să spună adio naționalei Braziliei după 12 ani. Atacantul lui Paris Saint-Germain ia în considerare să renunțe la „Selecao” la finalul lui 2022, când se termină Campionatul Mondial din Qatar. Înainte, „Ney”, care are 74 de reușite la prima reprezentativă, și-a propus cel puțin să egaleze recordul de golul deținut de Pele (77).

Neymar vrea să se retragă de la naționala Braziliei

Vestea tristă pentru brazilieni a fost dată chiar de către un coleg al lui Neymar. Este vorba despre Rodrygo (21 de ani), de la Real Madrid, fotbalist cu 5 goluri și 1 selecție pentru „Selecao”.

ADVERTISEMENT

„Mi-a mărturisit că-n curând va spune adio Seleção și că vrea ca eu să-i preiau numărul 10 după ce va renunța, considerând că aș fi urmașul lui.

Nu am știut ce să-i răspund, dar sper că se va răzgândi și va continua să joace și după turneul final din Qatar pentru reprezentativa Braziliei.

ADVERTISEMENT

În fond, nu are decât 30 de ani și încă destule sezoane de-aici înainte în carieră”, a declarat Rodrygo, pentru podcastul brazilian podcastului Podpah.

Atacantul lui PSG vânează un record istoric la Cupa Mondială din Qatar

În cazul în care Neymar va lua decizia să se retragă de la echipa națională, selecționerul Tite va avea mari dureri de cap. Superstarul lui Paris Saint-Germain este cel mai bun marcator al Braziliei în activitate.

ADVERTISEMENT

„Ney” a marcat de fiecare dată în ultimele trei partide, patru reușite cu Chile, Coreea de Sud și Japonia și în cinci meciuri din ultimele șapte în tricoul „Cariocas”. În preliminariile pentru Campionatul Mondial, atacantul în vârstă de 30 de ani a fost al doilea golgheter din America de Sud, cu opt goluri, două mai puține decât Moreno Martins (Bolivia).

În jocurile pe care Brazilia le mai are de disputat în 2022, Neymar speră să bată recordul de goluri al lui Pele și să devină golgheterul all-time al Braziliei. Are 74 de goluri la prima reprezentativă, cu cu trei mai puține decât legendarul Pele.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial, sud-americanii fac parte din grupa G, alături de Serbia, Elevția și Camerun.

  • 119 selecții și 74 de goluri are Neymar la naționala Braziliei
ADVERTISEMENT