Sport

Neymar, start de sezon impecabil la PSG. Cum l-au recompensat francezii

PSG a plecat ca din pușcă în actuala stagiune din Ligue 1, iar unul dintre cei mai productivi jucători a fost superstarul Neymar.
03.10.2022 | 09:42
Neymar start de sezon impecabil la PSG Cum lau recompensat francezii
PSG a plecat ca din pușcă în actuala stagiune din Ligue 1, iar unul dintre cei mai productivi jucători a fost superstarul Neymar. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Șefii campioanei Franței au vrut să scape în vară de el, dar noul antrenor Christophe Galtier nu a fost de acord cu acest lucru. A ținut cu dinții ca brazilianul să rămână și acesta îl recompensează cu prestații strălucitoare.

Neymar, jucătorul lunii august în Ligue 1 după evoluțiile de la PSG

Evoluțiile magnifice ale lui Neymar în actualul sezon nu au putut trece cu vederea, iar fanii fotbalului din Franța l-au recompensat cu trofeul de cel mai bun jucător al lunii august în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial al clubului PSG, brazilianul a primit 45% din voturile suporterilor care au participat la acest sondaj, devansându-i categoric pe ceilalți doi finaliști: Florian Sotoca de la Lens (30%) și coechipierul său Lionel Messi (25%).

Neymar, care în luna august a reușit 8 goluri și 7 pase decisive, a mai câștigat acest premiu de două ori în cariera sa. Prima dată a fost în decembrie 2017, iar a doua oară s-a întâmplat în ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

Trofeul i-a fost înmânat înainte de startul meciului pe care PSG l-a câștigat pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Nice, în etapa a 9-a din Ligue 1. Acest premiu este un imbold în plus pentru Neymar care visează ca la finalul acestui an să se încoroneze campion mondial cu naționala Braziliei.

Neymar, în topul marcatorilor all-time la PSG

Forma excelentă a lui ”Ney” se vede și prin faptul că este lider în clasamentul golgheterilor din Ligue 1 cu 8 reușite, la egalitate cu coechipierul său Kylian Mbappe, dar brazilianul stă mult mai bine la capitolul asisst-uri.

ADVERTISEMENT

În această toamnă, Neymar a reușit să urce pe locul 4 în topul marcatorilor din întreaga istorie a lui PSG, cu 110 goluri, depășindu-l pe fostul atacant portughez Pedro Miguel Pauleta (109).

Însă, brazilianul este destul de departe de primii trei în această ierarhie și practic este imposibil să mai urce în acest top până la finalul sezonului. Primul este uruguayanul Edinson Cavani (200 de goluri), urmat de Kylian Mbappe (180 de goluri) și Zlatan Ibrahimovic (156 de goluri).

ADVERTISEMENT

În vârstă de 30 de ani, Neymar a venit la PSG în 2017 şi a început al şaselea sezon în tricoul campioanei Franței. El a jucat în 156 de meciuri pentru parizieni în toate competiţiile şi a marcat 111 goluri, dintre care 77 în Ligue 1.


  • (P) Cota NETBET pentru Benfica – PSG: 1,71 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT