Sporturi

Nicholas David Ionel e în semifinalele de dublu juniori de la US Open! A câștigat Orange Bowl în 2017

06.09.2019 | 15:33
Nicholas David Ionel e in semifinalele de dublu juniori de la US Open A castigat Orange Bowl in 2017

Tenismenul român Nicholas David Ionel s-a calificat în semifinalele de dublu juniori de la US Open 2019, reușind o mare surpriză în sferturile de finală. Puștiul născut la București și care va împlini 17 ani abia peste o lună este singurul român rămas în competiție la Flushing Meadows, acolo unde face pereche cu polonezul Wojciech Marek.

Nicholas David Ionel e în semifinalele de dublu juniori de la US Open

Pentru calificarea în semifinalele de dublu juniori de la US Open 2019, Nicholas David Ionel și Wojciech Marek au învins cuplul ceh Jonas Forejtek/Jiri Lehecka, favoriţi numărul 3, scor 6-3, 6-1, în doar 51 de minute. În penultimul act al competiției, cei doi vor întâlni perechea formată din Andrew Paulson (Cehia) şi Alexander Zgirovsky (Belarus).

Meciul care îl poate duce pe Nicholas David Ionel în finala de dublu juniori de la US Open se va disputa sâmbătă, în jurul orei 23:00, fiind al treilea de pe terenul 5. Sportivul bucureștean a fost eliminat încă din primul tur în competiția de simplu, la fel ca și celălalt român prezent pe tablou, Nini Gabriel Dică.

Nicholas David Ionel la turneul Orange Bowl din 2017

Finală românească la Orange Bowl 2017

Nicholas David Ionel este una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc, el fiind câștigător în 2017 al Orange Bowl, competiție considerată ca un Campionat Mondial al juniorilor. Tenismenul pregătit de Dan Manciu și de francezul Julien Jeanpierre este al treilea român care s-a impus în această competiție la categoria de vârstă de 16 ani, după Raluca Ciochină în 1999 și Florin Mergea în 2001, el învingându-l în finala de acum doi ani pe Nini Gabriel Dică.

De altfel, nume mari ale tenisului mondial s-au impus de-alungul timpului la Orange Bowl. Printre jucătorii care și-au trecut numele în cartea de onoare a acestei competiții la categoria de vârstă 16 ani se află Guillermo Vilas, Bjorn Borg, Ivan Lendl, Mats Wilander, Jim Courier, Fabrice Santoro, Alex Corrteja, Grigor Dimitrov, Andrey Rublev, Chris Evert, Marion Bartoli sau Bianca Andreescu.

Tags: