Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Nici măcar nu e nou”. Prima reacție a FRF la ultimul „dribling” al FCSB în privința noului antrenor. Video exclusiv

Andrei Vochin, oficial al FRF, a oferit o primă reacție referitoare la modul cum încearcă FCSB să „dribleze” problema antrenorului cu licență Pro.
30.03.2023 | 12:05
Nici macar nu e nou Prima reactie a FRF la ultimul dribling al FCSB in privinta noului antrenor Video exclusiv
FRF a reacționat după încercările lui Gigi Becali de a „dribla” Regulamentele. foto: colaj fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB este una dintre formațiile din SuperLiga cu probleme în ceea ce privește antrenorul cu licență Pro. Mihai Pintilii, cel care se ocupă efectiv de pregătirea echipei, nu deține niciun fel de atestat, iar din această cauză patronul Gigi Becali a fost nevoit să recurgă la fel de fel de tertitpuri pentru a dribla Regulamentele.

Andrei Vochin, despre încercarea FCSB de a „dribla” problema antrenorului cu licență Pro: „Nici măcar nu e ceva nou!”

Mihai Pintilii a rămas să se ocupe de pregătirea jucătorilor de la FCSB după demiterea lui Nicolae Dică. Cum rezultatele obținute au fost foarte bune, patronul Gigi Becali a decis să îi acorde credit total în continuare. Și a fost nevoit să „inoveze” pentru a aduce legimitate pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, s-a găsit varianta Leo Strizu, care și-a închiriat licența Pro. Însă, după cum a recunoscut singur, Strizu nu era decât de fațadă la echipă, neavând nici măcar voie să asiste la antrenamente sau să intre în vestiarul echipei. Drept pentru care și-a dat demisia, iar situația a rămas din nou în aer.

FCSB a primit un răgaz de 3o de zile să își rezolve problema antrenorului cu licență Pro, așa cum prevede Regulamentul. Iar managerul general Mihai Stoica a anunțat că se poate recurge la un plan diabolic, care să-l facă în continuare pe Mihai Pintilii antrenor principal cu „acte în regulă”. Concret, Stoica dezvăluia posibilitatea ca FCSB să angajeze un antrenor cu licență, care să-și dea demisia după numai o etapă, iar astfel intervenea din nou perioada de grație de 30 de zile în care „Pinti” putea conduce echipa fără griji. Și tot așa până la finalul campionatului.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, nu s-a mai recurs la această variantă. Patronul Gigi Becali a decis să îl angajeze pe același post ca și pe Leo Strizu pe cipriotul Elias Charalambous. Acesta s-a înțeles cu oficialii FCSB-ului, a sosit miercuri seara la București și va primi un salariu de 5.000 de euro lunar, informații dezvăluite în exclusivitate de FANATIK.

Despre toate aceste încercări ale echipei „roș-albastre” de a dribla Regulamentele a vorbit și Andrei Vochin, oficial al Federației Române de Fotbal, în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, moderată de Ioana Cosma. El a anunțat că FRF a luat o serie de măsuri dure, care se vor aplica însă din sezonul viitor, deoarece nu se pot schimba regulile în timpul jocului.

ADVERTISEMENT

„Nu poți să schimbi regulile în timpul jocului. A fost anunțată chestiunea asta, nu mai e mult până la finalul campionatului. Pe partea cealaltă, cred că deciziile pe care le-a luat Comisia de Disciplină, în urma sesizărilor făcute de Școala de Antrenori prin Lucian Burchel, au fost publice. Adică e clară linia pe care a plecat Federația.

Știu că pot apărea stratageme, nici măcar nu e o premieră ce vor să facă cei de la FCSB. Noi suntem ași în a ocoli Regulamentele. Asta face parte din genialitatea poporului nostru. E clar că e un plus pe care am putea să-l folosim altfel, o și facem în alte domenii. Și noi, cei de la această masă, în momentul în care citim o lege, primul gând este «dar dacă facem altfel..».

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

E o realitate pe care eu am văzut-o la workshop-urile de după tragerile la sorți. Acolo se fac Comisii pe diverse teme de organizare a turneelor finale sau a preliminariilor. Una dintre ele este Comisia de Comunicare, cu tot ce se întâmplă, cu drepturi media și așa mai departe. Și există niște reguli… Ce se întâmplă în cazurile A, B, C, D la un turneu final, câți jucători trebuie să aduci la conferințele de presă, când, cum și așa mai departe…

Delegația României a fost cea care a pus cele mai multe întrebări. Pentru că, din punctul nostru de vedere, Regulamentul nu era foarte clar, iar noi am găsit spețe. La primele trei întrebări au spus «Mulțumim pentru întrebare, ne vom interesa și vă vom da un răspuns». După care, de la a patra încolo, au început să ne întrebe: «Dar voi ați venit să ne testați aici?» / «Nu, noi vrem să știm clar ce trebuie să facem».

Unele dintre ele chiar au fost modificate în sensul în care le-am indicat. La un moment, la Europeanul din 2016, țin minte că s-au enervat și nemții, pentru că s-a cerut să fie interviuri și în pauză, cu o frecvență foarte mare… Iar federațiile mari au un cuvânt de spus și la un moment dat nemții au răbufnit: «Dacă vreți așa, fiți siguri că la fiecare conferință de presă vă aducem jucătorul cu numărul 23». Adică al treilea portar din lot. Și atunci lucrurile s-au rezolvat”, a spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT