ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Nici spaniolii nu mai cred în Cortacero! Jurnaliștii iberici anticipează falimentul lui Dinamo

Autor: Patrice Podina | 19.01.2021 | 13:58
Nici spaniolii nu mai cred în Cortacero! Jurnaliștii iberici anticipează falimentul lui Dinamo
Rene Hinojo și-a anunțat plecarea de la Dinamo: „Prea multe minciuni. Manageri obraznici”. FOTO: sportpictures.eu

Contraperformanțele manageriale „realizate” de spaniolul Pablo Cortacero și nu rezultatele sportive au făcut din Dinamo subiect de dezbatere în presa internațională. Jurnaliștii de la AS au relatat pe larg dezastrul care duce spre faliment în „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Era spaniolă de la Dinamo s-a sfârșit, scrie sursa citată într-un amplu material dedicat situației imposibile în care a ajuns al doilea cel mai galonat club de fotbal din România. Din cei 11 spanioli aduși de echipa presupusului finanțator Pablo Cortacero, niciunul nu mai are vreo legătură cu clubul Dinamo. Doar datoriile pe care speră să și le le recupereze.

Ibericii nu se feresc să anticipeze falimentul clubului din Șetfan cel Mare, despre care scriu că ”pare destinat să moară sufocat de datorii”. Numai restanțele către Cosmin Contra, fostul antrenor al roș-albilor, se ridică la 350.000 de euro. Dacă acesta se va adresa instanțelor sportive, datoria spaniolilor către el, incluzând aici și cheltuielile de judecată, va depăși suma de 400.000 de euro.

Speriați de amenințările fanilor, unii spanioli au renunțat la bani

Jurnaliștii de la AS scriu că unii dintre foștii angajați ai clubului au părăsit România după ce au primit amenințări din partea fanilor dinamoviști și au subliniat faptul că nici măcar spaniolii nu mai cred în promisiunile conaționalului lor, Pablo Cortacero și a echipei lui manageriale.

ADVERTISEMENT

”Nu au respectat nicio prmisiune din cele cu care ne-au atras în acest proiect. Am fost mințiți permanent, iar prin atitudinea lor, conducătorii ne-au arătat că nu le pasă de noi, că suntem doar mărfuri pentru ei. Și noi, și familiile noastre. La început totul părea minunat, dar pe măsură ce treceau zilele ne-am dat seama că totul era o minciună”, a declarat Juan Camara, citat de AS.

Juan Camara, Borja Valle, Isma Lopez, Tomas Mejias, Aleix Garcia, Juan Camara și Rene Hinojo, preparatorul fizic Javier Reyes, fizioterapeutul Javier Avila, antrenorul cu portari Leo Fuentes și specialistul în recuperare fizică Luis Prieto, sunt cei 11 spanioli aduși de echipa lui Cortacero, care între timp au renunțat  să mai creadă că Dinamo poate fi salvată.

În ”universul” lui Cortacero, Dinamo va încasa 5 milioane de euro

Pablo Cortacero, cel care, aparent, deține pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo, a declarat recent că la data de 21 decembrie capitalul clubului din Ștefan cel Mare a fost majorat cu 5 milioane de euro. Cele 30 de zile în care banii ar trebui să ajungă în contul clubului expiră, joi, 21 ianuarie.

ADVERTISEMENT

În echipa managerială a lui Pablo Cortacero, cel mai controversat finanțator din fotbalul românesc din toate timpurile, au mai rămas doar directorul general Alex Couto, directorul sportiv Rufo Collado și German Sorzano, secretarul tethnic.

De când spaniolii a preluat pachetul majoritar de acțiuni al clubului, singurii bani care au intra în conturi au fost cei donați de Asociația Doar Dinamo București (DDB), o parte din sumele convenite în contractele de sponsorizare și o parte din banii cuveniți din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!