Sport

Nicio medalie pentru România la Campionatul Mondial de Atletism în sală de la Nanjing. Alina Rotaru-Kottmann a reușit cea mai bună performanță

Alina Rotaru-Kottmann a terminat pe locul al cincilea la Campionatul Mondial în sală de la Nanjing. Cum s-au descurcat atleții români
23.03.2025 | 18:04
Nicio medalie pentru Romania la Campionatul Mondial de Atletism in sala de la Nanjing Alina RotaruKottmann a reusit cea mai buna performanta
Alina Rotaru-Kottmann / Foto: csasteaua.ro
ADVERTISEMENT

Alina Rotaru-Kottmann (31 de ani) a terminat finala probei de săritură în lungime la Campionatul Mondial în sală de la Nanjing (China) pe locul cinci. Andrei Rareș Toader (27 de ani), devenit recent campion european indoor la aruncarea greutății, s-a clasat pe poziția a șaptea.

Alina Rotaru-Kottmann a obținut locul cinci la Campionatul Mondial de Atletism în sală de la Nanjing

Alina Rotaru-Kottmann a reușit o săritură de 6,59 metri din a doua încercare. Atleta tricoloră a obținut cel mai bun rezultat al ei din sezonul curent. Ea a câștigat bronzul mondial în 2023, la Budapesta, când a înregistrat în aer liber o săritură de 6,96 metri (recordul carierei).

ADVERTISEMENT

Sportiva română și-a depășit cu mult performanța de la Campionatul European indoor de la începutul lunii martie (2025). Atunci a terminat pe locul 14 cu 6,29 metri săriți. La Campionatul Național în sală din februarie s-a clasat pe poziția secundă, cu 6,41 metri.

Claire Bryant (SUA, 6,96 metri) și-a impus supremația în ultimul act al competiției de la Nanjing. Argintul a fost adjudecat de către Annik Kalin (Elveția, 6,83 metri), iar bronzul de Fatima Diame (Spania, 6,72 metri).

ADVERTISEMENT

Andrei Rareș Toader a terminat pe poziția a șaptea la aruncarea greutății

Andrei Rareș Toader, atlet specializat în aruncarea greutății, a fost ultimul român care a participat la Campionatul Mondial din China. A încheiat la disciplina sa pe poziția a șaptea, după ce din a doua încercare a aruncat greutatea la o distanță de 20,64 de metri.

În urmă cu trei săptămâni, Andrei Rareș Toader a cucerit la Campionatul European medalia de aur în aceeași probă. A devenit atunci, după o pauză de 39 de ani, primul campion la masculin al României pe ”Bătrânul continent”.

ADVERTISEMENT

Toader reușea să arunce greutatea 21,27 de metri, o performanță ce l-ar fi adus pe poziția a cincea la competiția din China. Podiumul mondial a fost alcătuit din Tom Walsh (Noua Zeelandă, 21,65 metri), Roger Steen (SUA, 21,62 de metri) și Adrian Piperi (SUA, 21,48 de metri).

ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute de ceilalți atleți români la CM indoor

Diana Ion (24 de ani) s-a clasat  la triplusalt pe locul al nouălea. Ea a sărit 13,66 metri din a doua încercare. Cel mai bun rezultat al carierei a fost pentru ea medalia de argint de la Campionatul European de la Apeldoorn din Olanda (14,31 metri).

Alin Ionuț Anton (25 de ani) nu s-a calificat în finala probei de 60 de metri garduri. A terminat doar pe poziția a cincea din a doua semifinală, cu un timp de 7,77 secunde. La rândul ei, Maria Mihalache (21 de ani) a încheiat pe locul al cincilea proba de 60 de metri în prima serie. A obținut un timp de 7,34 secunde.

România câștigă rar medalii la Campionatul Mondial indoor

Ultima oară când România a plecat cu medalii de la Campionatul Mondial indoor a fost în 2016. La Portland (SUA), Andrei Gag a cucerit argintul la aruncarea greutății. De asemenea, ștafeta feminină de 4 x 400 de metri, formată din Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor, a adus bronzul pentru țara noastră.

Ultimele medalii de aur au fost câștigate la Campionatul Mondial din 1999, organizat în orașul japonez Maebashi. Gabriela Szabo se impunea atunci în probele de 1.500 și 3.000 de metri. Ionela Târlea realiza aceeași performanță la 200 de metri.

Tags: