News

Niciun român în consiliul local din Sfântu Gheorghe pentru prima dată în ultimii 100 de ani. Propunerea primarului

Pentru prima dată în ultimii 100 de ani, niciun român nu a fost ales în consiliul local din Sfântu Gheorghe. Propunerea primarului pentru comunitatea românească.
11.06.2024 | 14:31
Niciun roman in consiliul local din Sfantu Gheorghe pentru prima data in ultimii 100 de ani Propunerea primarului
Rezultat istoric la alegerile din Sfântu Gheorghe: pentru prima dată în ultimii 100 de ani, niciun român în consiliul local. Sursa foto: Facebook / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alegerile locale de pe 9 iunie 2024 au adus un rezultat istoric în județul Covasna: pentru prima dată în ultimii 100 de ani, niciun român nu a fost ales în consiliul local din Sfântu Gheorghe. Care e propunerea primarului pentru comunitatea românească.

Rezultat istoric la alegerile din Sfântu Gheorghe: pentru prima dată în ultimii 100 de ani, niciun român în consiliul local

Pentru următorii 4 ani, la Sfântu Gheorghe, viitorul Consiliu Local Municipal nu va avea opoziție. Mai exact, niciunul dintre partidele românești care au intrat în cursa electorală nu a reușit să obțină vreun mandat în viitorul for.

ADVERTISEMENT

Potrivit rezultatelor parțiale, UDMR a câștigat Consiliul Local Sfântu Gheorghe cu 78,84% din voturi. Partidele românești nu au contat. Toate au fost sub pragul electoral.

PSD a obținut 4,8%, USR 4,44%, AUR 3,71%, PNL 3,28%, iar celelalte două formațiuni maghiare, Alianţa Maghiară din Transilvania şi Forţa Civică Maghiară, sub 3%.

ADVERTISEMENT

Primarul din oraș, Antal Arpad, a obținut un nou mandat cu un scor foarte mare: peste 83%. ”Asta înseamnă că pentru prima dată din ultimii 100 de ani, în Consiliul Local din municipiul Sfântul Gheorghe se pare că vor fi doar consilier de la UDMR“, a declarat primarul Antal Arpad.

Primarul din Sfântu Gheorghe propune formarea unui consiliu consultativ

Edilul UDMR, care a obţinut cel de-al cincilea mandat pe lista Uniunii, spune că va propune “partidelor democratice”, respectiv PSD, PNL şi USR să accepte să formeze un consiliu consultativ. Acesta consideră că este important să aibă un dialog instituţional cu reprezentanţii comunităţii româneşti din municipiu.

ADVERTISEMENT

”Vreau să transmit către românii din municipiul Sfântu Gheorghe că o să-i reprezint în următorii patru ani cu atât mai mult cu cât datele și cifrele din acest moment arată că în Consiliul Local Sfântu Gheorghe nu va trece pragul niciun partid românesc.

Sunt îngrijorat că nu intră partide românești în Consiliul Local. Nu cred că este un lucru normal ca o comunitate atât de mare, de peste 20% dintr-un oraș să nu fie reprezentată în Consiliul Local.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, în cursul acestei după-amiezi o să caut acele persoane care au fost pe primele locuri pe listele celor trei partide democratice USR, PSD și PNL și o să-i invit să formeze un consiliu consultativ lângă Consiliul Local. Îmi doresc să am un dialog cu aceste șase persoane și înainte de a lua decizii importante pentru oraș”, a spus Arpad, citat de Covasna Media.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită