Sporturi

Nick Kyrgios, atac fără precedent la Roger Federer şi Rafael Nadal: “Nu am cum să-i respect”

24.03.2019 | 20:27
Nick Kyrgios atac fara precedent la Roger Federer si Rafael Nadal Nu am cum sai respect
ADVERTISEMENT

Nick Kyrgios a lansat un atac fără precedent la adresa lui Roger Federer şi Rafael Nadal. Tenismenul de 23 de ani a oferit un interviu pentru Daily Mail în care a vorbit despre colegii lui din circuit, însă declaraţiile acestuia vor produce valuri în lumea tenisului mondial.

Nick Kyrgios, atac fără precedent la Roger Federer şi Rafael Nadal: “Nu fac nimic ieşit din comun”

Nick Kyrgios a pornit un atac fără precedent la Roger Federer şi Rafael Nadal, după ce tenismenul australian a declarat că nu poate să-i respecte pe marii jucători doar pentru simplul fapt că trimit mingea peste fileu. În plus, sportivul de 23 de ani a susţinut că granzii au câteva puncte sensibile.

ADVERTISEMENT

“Nu ştiu cât respect le arată alţii, dar eu nu am cum să-i respect doar pentru că trimit mingea peste fileu. Nu este suficient pentru mine. Ei nu fac nimic ieşit din comun. Federer este talentat şi cel mai bun din lume, dar oboseşte în momentele dificile. Djokovic luptă cu mingi scurte şi nu-i place să avanseze. Al doilea serviciu al lui poate fi instabil uneori. Rafa este mulţumit să stea în defensivă. Toţi au punctele lor sensibile, iar dacă joci corect şi îi pui sub presiune, poţi să-i învingi. Nu sunt nişte zei ai acestui sport”, a declarat Nick Kyrgios pentru Daily Mail.

Nick Kyrgios, atac fără precedent la Roger Federer şi Rafel Nadal
Nick Kyrgios, atac fără precedent la Roger Federer şi Rafel Nadal

Nick Kyrgios, scandal cu Rafael Nadal la Acapulco

La turneul ATP Acapulco 2019, câştigat de Nick Kyrgios, australianul l-a eliminat pe Rafael Nadal în turul doi. La finalul partidei, sportivul de 23 de ani s-a bucurat excesiv pentru victoria obţinută, lucru care l-a enervat pe tenismenul spaniol.

ADVERTISEMENT

“Este un jucător cu un talent imens care poate câştiga turnee de Mare Şlem. Totuşi, îi lipseşte ceva. Nu are respect pentru spectatori, nu are respect pentru adversari şi nu are nici pentru el însuşi”, a declarat Rafael Nadal la conferinţa de presă de la finalul meciului.